İzmir

"İzmir Okuyor" etkinliği düzenlendi

18:03 18 Mayıs 2016
"İzmir Okuyor" etkinliği düzenlendi

İzmir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı'nda "Kitap Kozası" etkinliği gerçekleştirildi.

"İzmir okuyor" sloganıyla yapılan Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen etkinlikte vatandaşlar, Kordonboyu'ndaki stantlardan ücretsiz kitaplarını seçti ve okuma çadırlarına geçti.

Her yaştan kitapseverin ilgi gösterdiği etkinlik çerçevesinde, 5 bini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığı "Nutuk" olmak üzere toplam 10 bin kitap dağıtıldı.

Kitap okuma stant görevlisi Özge Öndoğan, yaptığı açıklamada, etkinliğe katılan herkese ücretsiz kitap fişi verildiğini söyleyerek, "Girişte bir kitap hediye ve etkinlik fişi veriyoruz. İstediğiniz kitabın yanı sıra Atatürk'ün yazdığı Nutuk'u da hediye ediyoruz." dedi.

Öndoğan, okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla düzenlenen "İzmir Okuyor" programına özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Nazmiye Balaban adlı 70 yaşındaki vatandaş da ilerleyen yaşına rağmen kitap okumayı hiç bırakmadığını ifade etti.

Nilgün Dokaoğlu ise kitap okumak ve kitap almak için Gündoğdu Meydanı'na geldiğini söyleyerek, "Beni gören gençlerin çok okumasını tavsiye ediyorum. Her Türk vatandaşının özellikle tarihini öğrenmesini, okumasını isterim." diye konuştu.

Kitap çadırında oğluna kitap okuyan Ayşe Burguç da okuma alışkanlığını geliştirmek ve bilinçli birey yetiştirmek istediğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.