İzmir

65. Hükümet'in kurulması

16:55 24 Mayıs 2016
65. Hükümet'in kurulması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan 65. Hükümet'e başarılar dilediğini belirterek, "Samimiyetle, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin kalkınmasını sağlamak için hepimize görevler düşüyor." dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği arasında malzeme dağıtım ve alım sözleşmesi, Bergama ilçesinde düzenlenen törenle imzalandı.

Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu, yeni hükümetle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan yeni bakanlar kuruluna başarılar dilediğini bildirdi.

Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Kabinede yeni isimler var. Hayırlı olmasını ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Umarım ülkemizin ve İzmir'in sorunlarının çözülmesinde, kalkınmasında, insanların refah düzeyinin artmasında, istihdamın çözümünde, terörün bertaraf edilmesinde yararlı olur. Yeni hükümeti bekleyen birçok sorun var. Samimiyetle, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin kalkınması için, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği çağdaş medeniyet üzerinde tutmak için hepimize görevler düşüyor. Yeni hükümete başarılar diliyorum."

AK Parti Denizli milletvekili Nihat Zeybekci ile de uzun süredir birlikte çalıştıklarını anlatan Kocaoğlu, ara verdiği Ekonomi Bakanlığı görevine yeniden gelmesinin İzmir adına da olumlu sonuçlarının getireceğine inandığını vurguladı.

Kocaoğlu, yüzülebilir körfez hedefi kapsamında başlatılan İzmir Körfezi'nde sirkülasyon kanalı açılması projesiyle ilgili de ÇED sürecinin olumlu yönde ilerlediğini ve Ankara'da yaptıkları görüşmelerin ardından, "Sona yaklaşıldığının söylenebileceğini" ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.