İzmir

İZDSO Müdürlüğüne Ünal yeniden seçildi

16:04 26 Mayıs 2016
İZDSO Müdürlüğüne Ünal yeniden seçildi

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) Müdürlüğüne, keman sanatçısı Ender Ünal yeniden seçildi.

İZDSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni yönetim kurulu seçimle görevine başladı. Keman sanatçısı Ünal yeniden müdür seçilirken, Viyola Grup Şef Yardımcısı Özlem Sevil de müdür yardımcısı oldu.

Yeni yönetim kuruluna ise keman sanatçısı Başak Büyükdeğirmenci, Sibel Aran ile viyolonsel sanatçısı Nuri Dengiz seçildi.

Açıklamada seçime ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Ünal, başarılı bir sezon geçirdiklerini, yeni yönetim ile birçok yeniliği gelecek sene de artırarak sürdüreceklerini belirtti.

Özellikle genç izleyici sayısının artmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Ünal, yıllardır geleneksel olarak yaptıkları "Çocuk ve Eğitim Konserleri"nin meyvelerini aldıklarını, seyircilerin yaş ortalamasının giderek gençleştiğini aktardı.

Olgunluk dönemini yaşayan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın, artık uluslararası üne kavuşmuş birçok şef ve sanatçının konser takvimine girmek istediği bir orkestra olduğuna işaret eden Ünal, şunları kaydetti:

"Kendini göstermek isteyen genç solist ve şefler için de İzmir Devlet Senfoni artık mutlaka bulunulması gereken bir sahne oldu. Bunun İzmir'in sanat hayatına ve tanıtımına katkısının büyük olduğunu görüyoruz. Bu açıdan İzmir Senfoni üzerine düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.