İzmir

İzmir'de Boşnaklar buluştu

14:39 29 Mayıs 2016
İzmir'de Boşnaklar buluştu

İzmir'de yaşayan Boşnaklar, Urla'da düzenlenen programda bir araya geldi.

Bosna Hersek Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi partilerin ilçe başkanlarının da katıldığı programda konuşan Urla Bosna Sancak Karadağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Ünal, derneğin kuruluş amacının Türk milletinin onurlu bireyleri olarak Boşnak kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu dile getirdi.

Fari Konsolos Baysak da Boşnak derneklerinin birer hemşeri derneği olmadığını ifade ederek, "Derneklerimizin yürüttüğü çalışmalar köklerinden kopup Anadolu'ya gelen ve geride kalanları unutmayan soydaşlarımızın birliğinin gelişmesine katkı sağlıyor. O sebeple derneklerimizi destekleyin." dedi.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de farklı kültürlerle Anadolu'da sonsuza kadar yaşamasını umut ettikleri bir cumhuriyet kurduklarını dile getirerek, "Bu cumhuriyeti yaşatacak olan bizlerin birlik inancıdır. Birbirimize, devletimize, milletimize, bayrağımıza olan bağlılığımızdır. Daha önce de Boşnaklarla tanışmıştım. Her birinin devletimize, milletimize, bayrağımıza olan bağlılığına şehadet ederim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.