İzmir

İEÜ'de "Havacılık ve Uzay Mühendisliği" bölümü açıldı

11:34 01 Haziran 2016
İEÜ'de "Havacılık ve Uzay Mühendisliği" bölümü açıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi bünyesinde "Havacılık ve Uzay Mühendisliği" bölümü açıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, bölümün eğitim dili İngilizce olacağı kaydedildi.

Havada ve uzayda hareket eden araçların tasarım ve sevkine yönelik derslerin verileceği bölümde, yenilikçi mühendislik eğitiminin öğrencilere aktarılacağı ifade edildi.

Açıklamada, yine aynı fakülte bünyesinde "Biyomedikal Mühendisliği", "Genetik ve Biyomühendislik", "Mekatronik Mühendisliği" bölümleri ile "Ayakkabı Tasarım ve Üretimi", "İç Mekan Tasarımı", "Mimari Restorasyon", "Laboratuvar Teknolojisi", "Mobilya ve Dekorasyon", "Tıbbi Laboratuvar Teknikleri" önlisans programlarının da açıldığı ve bu yıl ilk kez öğrenci kabul edileceği kaydedildi.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada, yenilikçi mühendis eğitimini hedeflediklerini belirtti.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Ülke olarak sanayi devrimini ıskaladık. Ama 4.0 olgusunu pas geçmeyeceğiz. Bilgi ve teknoloji çağını kaçıramayız. Y ve Z kuşağına güveniyoruz. Uzaya neden uydu göndermeyelim. Uzay kentlerini inşa edecek gençleri neden yetiştirmiyoruz. Bu yıl Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümümüze ilk kez öğrenci alacağız. Bilgisayar çağının gençlerini geleceğe hazırlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.