İzmir

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

16:26 02 Haziran 2016
Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Asif Kurban, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararının tarihi gerçekliği olmayan siyasi bir karar olduğunu belirterek "Eğer adalet sağlanmak isteniyorsa dünyayı Ermenilerin 1992 yılında Hocalı'da yaptıkları soykırımı görmeye davet ediyoruz." dedi.

Kurban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman Federal Meclisinin aldığı kararı kabul etmediklerini ve kınadıklarını bildirdi.

Kararın gerçekleri içermediğini vurgulayan Kurban, "Karar siyasi bir karardır, tarihi gerçekliği yok. Tarihi gerçekliği olsaydı, ellerinde bir belge olsaydı, Batı bugüne kadar çoktan bu kararı alırdı. 100 yıl önceki konu tarihçilere bırakılmalı." diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesinde güçlendiğini, artık strateji belirleyen bir ülke olduğunu, birçok ülkenin bundan rahatsızlık duyduğunu dile getiren Kurban, alınan kararın da Türkiye'nin güçlü olmasının istenmemesinden kaynaklandığını söyledi. Kurban, şunları kaydetti:

"Bu, Türkiye'yi sıkıştırmaya, oyalamaya, meşgul etmeye yönelik bir karar. Eğer adalet sağlanmak isteniyorsa dünyayı Ermenilerin 1992 yılında Hocalı'da yaptıkları soykırımı görmeye davet ediyoruz. Hocalı'da belgesi, fotoğrafı olan bir soykırım var. Bir kasabayı katlettiler. Demek ki Hocalı işlerine gelmiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.