İzmir

"Koruncukköy Urla"ya tanıtım

22:19 02 Haziran 2016
"Koruncukköy Urla"ya tanıtım

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfınca (Koruncuk) yapımı süren ve Türkiye'deki ikinci çocuk köyü olarak hizmete sunulacak "Koruncukköy Urla"nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Urla Belediye başkanı Sibel Uyar, toplantıda yaptığı konuşmaya, "Dünyayı iyilik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey" dizesiyle başlayarak, "İşte o zaman dünyamız ne savaş görecek, ne kin, ne nefret. Ve işte o zaman hiçbir çocuk yüzünü dökmeyecek, umudunu yitirmeyecek, Çünkü o zaman her çocuğun saçı okşanacak. Sevgiyle ve ilgiyle büyüyecek çocuklar. O günler gelir mi bilinmez? Ama bildiğim bir şey var. O da Adile Naşit’in kuzucuklarıyla dolacak bu köyün hayata umut aşılayacak olması" dedi.

Urla Belediyesi ile Koruncuk Vakfı arasında işbirliği protokolü hazırlandığını aktaran Uyar, her zaman sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya çalıştıklarını ve sıranın "Koruncukköy Urla"da yaşayacak çocuklara geldiğini söyledi.

Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek de dünyaya şanssız gözlerini açan çocuklara yeni bir umut ve yaşam vermeyi amaçladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Tam 26 yıl önce İstanbul Bolluca’da kurduğumuz gibi burada da yeni bir Koruncuk Köyü açıyoruz. Vakfımız bugüne kadar 300’den fazla çocuğu yaşama kazandırdı. Sevgi ve şefkatle büyüdükleri yuvalarından kendi yuvalarına uçup gittiler. İş kurdular, evlendiler, çocuk sahibi oldular. Biz onlara hep onlara aile olduk. Hala köyümüzde 127 çocuğumuz var. Onlar bizim umudumuz. Onlara verdiğimiz sözü tutmak için çalışıyoruz. Şimdi ise sıra İzmir’de. İzmir’in bu şirin ilçesi Urla yeni çocuklara umut olacak."

Uzun yıllardır emek verdikleri projenin hayata geçmesinin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Özbek, "Burada 110 çocuk ile başlayacağız, ama hayalimiz milyonlarca çocuğa ulaşabilmek. Bu hayalimiz ise ancak İzmirlilerin bize vereceği destek ile olabilir" diye konuştu.

Tanıtım toplantısı Sunshine Band orkestrasının mini konseri ile son buldu.

14 bin 128 metrekare alan üzerine kurulacak "Koruncukköy Urla"nın inşaatı tamamlandığında 5 bin 325 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Her birinde iki ailenin yaşayacağı 4 aile evi, kız ve erkek olmak üzere 2 gençlik evi, bir sosyal tesis, bir idari bina ve açık yaşam alanlarının bulunacağı "Koruncukköy"ün 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.