İzmir

Ege ve Marmara bölge baro başkanları toplantısı

12:19 05 Haziran 2016
Ege ve Marmara bölge baro başkanları toplantısı

Ege ve Marmara bölge baro başkanları, Alman Federal Meclisinde Ermeni iddialarına ilişkin alınan kararın "kabul edilemez" olduğunu bildirdi.

İzmir Barosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genişletilmiş Ege ve Marmara Bölge Baro Başkanları Toplantısı, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirildi.

İstanbul, İzmir başta olmak üzere 16 ilin baro başkanının katıldığı toplantının sonuç bildirgesinde, Almanya Federal Meclisinde kabul edilen Ermeni iddialarına ilişkin kararla ilgili değerlendirme de yer aldı.

Bildirgede şunlar kaydedildi:

"Alman Federal Parlamentosunun, kendisini mahkeme ve tarihçi yerine koyarak, hiçbir ciddi bilimsel ve tarihsel referansa dayanmayan, gerçeklikten ve ciddiyetten uzak, tek taraflı, dostluğa sığmayan kararı kabul edilemez. Alman Meclisinin, bilimsel ve tarihsel araştırmaların önünü tıkayan böyle bir karar almaya hakkı, yetkisi ve haddi bulunmamaktadır. Kin ve düşmanlık tohumları eken, yaraları kaşıyıp kanatan bu kararı tanımıyoruz ve kabul etmiyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin yerleşmiş kararlarına da açıkça aykırı olan bu karar, Almanya'nın kendi soykırımcılığına ortak arama gayretinin dışında bir anlam taşımamaktadır. Almand devleti bu haksız ve hukuksuz tutumunun sonuçlarına katlanacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.