İzmir

İzmir'de 2 ses bombası patlatılması

22:49 05 Haziran 2016
İzmir'de 2 ses bombası patlatılması

İzmir'in Bornova ilçesinde ses bombaları atılmasına ilişkin gözaltına alınan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sözde Ege Bölge sorumlusu tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, bisikletli bir kişinin, Mustafa Kemal Caddesi'ndeki Peterson Köşkü yakınlarında ses bombası patlatmasıyla ilgili çalışma başlatan polis, S.G'yi (25) gözaltına aldı.

S.G'nin üst aramasında, yüzünü gizlemek için kullandığı tülbent, parmak izi bırakmamak için taktığı eldiven ve 90 kuruş para çıktı. Zanlının daha önce "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak" suçlarından çok sayıda kaydının bulunduğu, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sözde Ege Bölge sorumlusu olarak kısa süre önce İzmir'e gönderildiği belirlendi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.

Bisikletli bir kişi, gece Mustafa Kemal Caddesi'ndeki Peterson Köşkü yakınlarında ses bombası patlatmış, patlama çevrede paniğe neden olurken bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilmişti. Caddeyi trafiğe kapatan olay yeri inceleme ekiplerince bölgede yapılan araştırmada, 2 ses bombası patlatıldığı tespit edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.