İzmir

İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Pala:

14:06 06 Haziran 2016
İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Pala:

İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Pala, aile hekimlerinin cumartesi günleri de çalışmasını sağlayan aile hekimliği çalışanlarına nöbet yazılmasıyla ilgili yasa değişikliğiyle, aile hekimlerinin özlük haklarının gözetilmediği bir angarya çalışma sistemine sokulmaya çalışıldığını savundu.

Pala, İzmir Sağlık Çalışanları Platformu üyesi İzmir Tabip Odası, İzmir Aile Hekimleri Derneği, Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Genel Sağlık-İş, İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği adına, İzmir Tabip Odası'nda yaptığı ortak basın açıklamasında, Bergama'da görevli aile hekimi Süleyman Şafak'ın, aile sağlığı merkezi nöbetlerine gitmediği için verilen ceza puanlarıyla sözleşmesinin feshedildiğini, bunun bu nedenle yapılan ilk fesih olduğunu belirtti.

Türkiye'deki bir aile hekimlerinin iş yükünün çok fazla olduğunu kaydeden Pala, doktorların mesleki tatminsizlik ve çalışma sistemindeki gelişmeler nedeniyle aile hekimliğini tercih etmediğini, İzmir'deki 50 aile hekimi pozisyonun bu nedenle boş olduğunu ileri sürdü.

Pala, "aile hekimlerinin cumartesi günleri de çalışmasını sağlayan aile hekimliği çalışanlarına nöbet yazılmasıyla ilgili yasa değişikliğiyle aile hekimlerinin özlük haklarının gözetilmediği bir angarya çalışma sistemine sokulmaya çalışıldığını" öne sürerek, şunları ifade etti:

"Aile hekimliği çalışanlarını aile sağlığı merkezlerinde nöbete zorlamışlardır. Bunun için direndiğimizde de ceza puanlarını artırarak, devlet gücü kullanarak bizleri sözleşme fesihleriyle tabiri caizse tehdit etmişlerdir. Oysa yapılması gereken hizmet ihtiyacı olan yerlerde, oluşturulacak merkezlerde gönüllülük esasına göre, özlük haklarının da korunduğu bir düzenlemeydi. 67 yaşına rağmen milletine hizmet vermeye devam etmek isteyen bu meslektaşımız, tüm ülkede kendisiyle aynı durumda bir sürü meslektaşı olmasına rağmen ona özel bir uygulamayla, sözleşmesi feshedilmiştir."

Şafak da aile hekimlerinin sorunlarını gündeme taşıması gerektiğini belirterek, "Anayasa'nın 56. maddesi yaşam hakkımı güvence altına alır. Yaşımdaki birinin kapasitesinin üzerinde işe zorlanması yaşam hakkıma saldırıdır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.