İzmir

İstanbul'daki terör saldırısı

23:03 07 Haziran 2016
İstanbul'daki terör saldırısı

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Tüm güvenlik birimlerimizle ve milli ahlaki değerlerimizle birlikte birbirliğimizi ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece, hiçbir terör örgütünün ve bu örgütü destekleyenlerin emellerini gerçekleştirmesi mümkün değildir" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi'nin verdiği iftarda konuşan Vali Toprak, müslümanlar için çok anlamlı olan ramazan ayının gönül almak, kardeşliği pekiştirmek ve güzellikleri yaymak adına bir fırsat olduğunu söyledi.

Toprak, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek "İnsanlıktan almayanların, merhameti, vicdanı ve ahlakı olmayanların, sevgisizlik bataklığında yetişenlerin eylemi, ocaklarımıza ateş düşürdü, içimiz yandı" dedi.

Bölücü terör örgütleri ve işbirlikçilerinin eylemlerine karşı birlik beraberlik çağrısı yapan Toprak, "Tüm güvenlik birimlerimizle ve milli ahlaki değerlerimizle birlikte birbirliğimizi ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece, hiçbir terör örgütünün ve bu örgütü destekleyenlerin emellerini gerçekleştirmesi mümkün değildir. İnsalıktan ve sevgiden nasibini almayanlara sevgiyi ve insanlığı öğretebildiğimiz sürece o bataklıklar da kuruyacaktır." diye konuştu.

- "Gelin gönüller yapalım"

İzmir İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Muslu da ramazanın İslam'ın rahmetle yoğrulmuş adaletinin, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlakının bütün insalığa anlatıldığı bir ay olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ramazan ayının "Gelin gönüller yapalım" teması ile idrak edildiğini dile getiren Muslu, şunları kaydetti:

"Gönül yapmak ve gönül almak, gerek birey gerekse toplumsal olarak şiddetle ihtiyaç duyduğumuz bir erdem. Müslümanlar olarak insan onurunu korumakla yükümlüyüz. Gelin, bize sığınan kırık kalpleri onaralım. Ülkemiz 2,5 milyona yakın sığınmacı misafiri ile bir ramazanı daha yaşıyor. Tek yürek olma zamanıdır. Gönül kapılarımızı Allah'ın bu biçare misafirlerine açmalı ve ramazanın kardeşlik bağlarımızı güçlendirmesi için gayret göstermeliyiz. Gelin, minik yüreklere merhem olalım. Zaman gönüller yapma, yaralarımızı sarma ve kardeşliğimizi perçinleme zamanıdır. Asla gaflet ve şatafatla zevk ve eğlence ile geçirilecek günler değildir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.