Ä°zmir

İzmir'de su kullanım ücreti tartışması

11:33 08 Haziran 2016
Ä°zmir'de su kullanım ücreti tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (İZSU), büyük şehriler arasında en ucuz suyu İzmirlilerin tükettiğine dair kamuoyunda tartışılan bildirisini eleştiren yazılı açıklama yaptı.

İzmir'de, evdeki suyun hamamdaki sudan pahalı olduğunu iddia eden Doğan, açıklamasında "En ucuz su İzmir'de' sloganıyla yeni bir algı operasyonu başlatan Aziz Kocaoğlu ve ekibi artık vatandaşlarımızla dalga geçmektedir." ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı reklamlarla algı operasyonu yürüttüğünü öne süren Doğan, geçen aylarda suda indirim taleplerinin reddedildiğini, aksine İZSU'nun yeni bir zam paketini yürürlüğe koyduğunu kaydetti.

İZSU'nun uyguladığı mevcut su tarifelerinin sosyal belediyecilik anlayışıyla bağdaşmadığına işaret eden Doğan, "Öyle bir belediye düşünün ki, kendi binasında kullandığı su, vatandaşın evinde kullandığı sudan daha ucuza geliyor. İzmir'de su bedeli kadar atık su bedeli alınmaktadır. 20 metreküpe kadar kullanımda 1,98 lira su bedeli ödeyen İzmirliler, üstüne bir de 1,62 lira atık su bedeli vermektedir. Belediye ve diğer resmi kurum abonelerine suyu 7,89 liraya satan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 metreküpten fazla su kullanan vatandaşımızdan 8,44 lira tahsil etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Hamam, fırın ve otel gibi iş yerlerine kademesiz tarife uygulandığını belirten Doğan, bu işletmelere 8,28 liralık fiyat tarifesi belirleyen İZSU'nun engelli vatandaştan vicdan ile bağdaşmayacak biçimde 8,44 lira istediğini savundu.

- "Sudaki kayıp kaçağa çare bulun"

İzmir'de evdeki suyun hamamdaki sudan pahalı olduğunu öne sürerek belediyenin uygulamasının sosyal demokrat politikalarla bağdaşmadığına işaret eden Doğan, açıklamasında şunları kaydetti:

"İZSU geç okuyup katlamalı tarifeye soktuğu su bedelleri ile vatandaşlara saç baş yoldurmakta, halkı mağdur etmektedir. Bunun adı adeta soygundur. Defalarca söyledik, yapılan yatırımları vatandaşa fatura etmekle belediyecilik yapılmaz. İzmir sadece arıtmalarda değil zamda da şampiyonluğa oynamaktadır."

Su faturalarında indirime gidilmesi halinde AK Parti olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da vurgulayan Doğan, İZSU'nun zam yapacağına, sudaki kayıp kaçaklara çare bulması gerektiğini belirtti.


YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.