İzmir

Çeşme yerli turiste güveniyor

11:49 08 Haziran 2016
Çeşme yerli turiste güveniyor

EFSUN YILMAZ - Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Çeşme'nin turizm açısından diğer bölgelere göre daha avantajlı olduğunu belirterek, "Çeşme'nin 2016 yılında krizden çok fazla etkileneceğini sanmıyorum, çünkü yerli turistin Çeşme'ye gelme alışkanlığı var. Dış pazardan çok iç pazarla çalışıyor olmanın avantajını yaşayacağız" dedi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede turizm sezonunun mart ayında başladığını, nisan ayında ise ot festivaliyle hareketlendiğini, 19 Mayıs'ta ise otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını söyledi.

Çeşme'ye daha ziyade İstanbul ve Bursa'dan turist geldiğini aktaran Yakup Demir, haziran ayının ilk haftasındaki rezervasyonlarda geçmiş yıllara göre düşüş olsa da ikinci hafta yerli turist sayısında yine yükseliş beklediklerini kaydetti.

Ramazan geleneklerinden birinin de yayla gibi serin yerlere gitmek olduğuna dikkati çeken Demir, aynı rüzgarlı ve serin ortamı Çeşme'nin de sunduğunu, ilçedeki otellerin ise sahur ve iftar etkinlikleriyle oruç tutanlara özel hizmetler verdiğini anlattı.

- "Turizm sezonundan ümidimizi kaybetmedik"

Terör olayları ve Rusya ile ilişkiler dolayısıyla turizmde olumsuz beklentilerin bulunduğunu dile getiren Yakup Demir, "Turizmciler olarak ümitlerimizi kaybetmeden yola devam ediyoruz, pes etmek gibi bir düşüncemiz yok. Hizmetimiz ve kalitemizden ödün vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Çeşme'de 20 yıldır turizmle ilgilendiğini ve ilçenin bugüne kadar çok zor sezonlar atlattığını vurgulayan Demir, "Çeşme'nin 2016 yılında bu sorunlardan çok fazla etkileneceğini sanmıyorum, çünkü yerli turistin Çeşme'ye gelme alışkanlığı var. Dış pazardan çok iç pazarla çalışıyor olmanın avantajını yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı'nda Çeşme'de turist yoğunluğu beklediklerini kaydeden Demir, "Bu hafta sonu Çeşme'ye otoyol girişlerinin adedi 30-35 bin civarında. Bu da güzel bir sinyal. Terör olayları ve Rusya ile ilişkiler gibi birtakım olumsuzluklar olabilir ama turizm heyecanının önüne geçmeyecektir" diye konuştu.

- Fiyatlar yarıya düştü

Çeşme'de 15 bin yatakla hizmet verildiğini, bu yataklardan 9 bininin nitelikli olduğunu dile getiren Yakup Demir, 6 bin yatağın da butik otel ya da 1-2 yıldızlı otellerde yer aldığını söyledi.

İlçede her bütçeye uygun tatil yapma olanağı bulunduğunu, ramazan ayında ise fiyatların daha da düşük olduğunu anlatan Demir, şu bilgileri verdi:

"Ramazan ayında hala kış fiyatlarımızı uyguluyoruz, henüz yaz uygulamasında değiliz. Çeşme hatta Türkiye'deki oteller geçmiş yıllara göre yüzde 50 indirimle çalışıyor. 5 yıldızlı bir otelde iki kişi yarım pansiyon konaklama fiyatı 2015 yılı Haziran ayında 690 liraydı şimdi 350 lira civarında. Tatilciler bunu bir fırsata çevirebilir. İlçemizde gecelik 80-90 liraya da tatil yapma fırsatı sunan oteller var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.