İzmir

"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması

15:43 08 Haziran 2016
"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırmasında, Ege Bölgesi'nden 60 firmanın yer aldığını bildirdi.

Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, EBSO üyesi 60 işletmenin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girme başarısı gösterdiğini belirterek, bu işletmelerin Türkiye'ye katkılarının, üretimlerinin, karlarının artmasını diledi.

Sanayicilerin üretimi sürdürme sorunuyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Yorgancılar, "Gerek finansman maliyetleri ve gerekse sanayicinin üzerindeki diğer yükler bugünkü tabloyu ortaya koymuştur. Yarınımızı şekillendirecek 500 büyük sanayi kuruluşuyla ilgili veriler dikkate alındığında kurlardaki artış, faizleri de artırdı ve bu da finansman maliyetlerini olumsuz etkiledi." değerlendirmesinde bulundu.

Yorgancılar, istikrarlı kur politikasının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yeni hükümetin yeni bir heyecanla üretime dayalı ve istihdamı destekleyen büyüme politikalarını hayata geçirmesi, yarınımızı şekillendirecek olması bakımından çok hayatidir. Her şeyden önce başlamamız gereken nokta, terörün kökünü kazımak gerçeğidir. Sonrasında ise çok belirgin olan ve hazırlanan eylem planlarının ivedilikle hayata geçilmesi gerekliliğinin bir kez daha altını çizmek isterim."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.