İzmir

Yaz Kur'an kursları İzmir'de 20 Haziran'da başlıyor

10:15 09 Haziran 2016
Yaz Kur'an kursları İzmir'de 20 Haziran'da başlıyor

İzmir yaz Kur'an kursları, "Gel bu yaz Kuran'ı gönlüne yaz" sloganıyla 20 Haziran'da başlayacak.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, yaz Kur'an kursları ile okulların tatile girmesinin ardından çocukların manevi yönden geliştirilmesi, özellikle medya ve iletişim araçlarıyla maruz kaldıkları her türlü olumsuzluktan arındırılmalarının amaçlandığı belirtildi.

Tatil sürecinde çocuğa camiyi sevdirmenin ve Kuran-ı Kerim'le tanışmasını sağlamanın, kişiliğin şekillendiği bu dönemlerde ebeveynlere düşen en büyük vazifelerden birisi olduğu ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur'an kurslarına anne ve babaların çocuklarını yönlendirmesinin önem taşıdığına dikkat çekildi.

Kurslarda ibadetlerin Allah'ın sevgisini kazanmak olduğu belirtilen açıklamada, çocuklara Allah, peygamber, insan, din kardeşi, akraba, çevre sevgisi gibi konuların işleneceğine işaret edilen açıklanada şu bilgilere yer verildi:

"Kurslar, çocukların tatilde oldukları göz önünde bulundurularak üç dönem halinde gerçekleştirilecek. Tatile giden çocukların gittiği yerde kurstan istifade etmesi adına kayıtlar üç dönem halinde yapılacak. 1. dönem kayıtları 13- 26 Haziran, 2. dönem kayıtları 11- 24 Temmuz, 3. dönem kayıtları ise 1- 14 Ağustos'ta alınacak. 1. dönem yaz Kur'an kursları 20 Haziran- 15 Temmuz, 2. dönem kursları 18 Temmuz- 5 Ağustos, 3. dönem kursları ise 8- 26 Ağustos'ta gerçekleşecek."

Öte yandan kurslarda kullanılacak ders kitapları ve materyallerin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde kurslara katılan 7- 18 yaş aralığındaki gençlere çeşitli spor aktivitelerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ücretsiz verileceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.