İzmir

Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması

14:19 09 Haziran 2016
Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına ilişkin, "Turizm sektörünün kaybettiği kan, bir nebze de olsa telafi edilecek. Karar duyulur duyulmaz rezervasyonlarımızda hareketlilik başladı." dedi.

İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörünün, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan en büyük beklentisinin bayram tatilinin uzatılmasıyla ilgili olduğunu, bugün bu beklentinin karşılandığını söyledi.

Karardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren İşler, "Tatil, 9 gün olunca turizm sektörünün kaybettiği kan, bir nebze de olsa telafi edilecek. Karar duyulur duyulmaz rezervasyonlarımızda hareketlilik başladı. 9 günlük tatil, turizm sektörüne can suyu gibi gelecektir. Çok olumlu, pozitif bir katkı, ekonomi hareketlilik kazanacak, esnaf rahatlayacak vatandaş da önceki yıllarda yapamadığı kadar ucuza tatil yapacak." diye konuştu.

İşler, karar sonrası kampanyalara başladıklarını kaydederek, otellerin ve seyahat acentelerinin bayrama özel yüzde 30 indirim yaptığını sözlerine ekledi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Vekili Yakup Demir de bayram tatilinin uzatılması kararıyla büyük sevinç yaşadıklarını ifade etti.

Demir, rezervasyonlarda durgunluk yaşandığını savunarak, "Tatilin uzatılmasıyla sektörde karamsar hava dağıldı. Bu karar sektöre değer katacaktır. Rezervasyonlarda en az yüzde 25 artış bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.