İzmir

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Raporu

15:33 10 Haziran 2016
TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Raporu

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Sorumlusu Nuriye Kadan, TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu'nun aile bütünlüğü ve kadın haklarıyla ilgili raporunda kadının insan hakları açısından değerlendirilmediğini savundu.

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İzmir Şubesi ve Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği İzmir Şubesi üyeleri, İzmir Barosu'nda basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ortak açıklamayı okuyan Kadan, TBMM raporunda toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarına yeterince vurgu yapılmadığını savunarak boşanmalar ve aile bütünlüğünün korunması sorununun daha çok çocukların mağduriyeti açısından ele alındığını dile getirdi.

Kadan, şunları kaydetti:

"Kadının insan hakları bakış açısıyla değerlendirilmesi eksik kalmıştır. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi ile desteklenmiş aile politikaları olmadan tespit edilen sorunlara çözüm bulmak mümkün olmayacaktır. Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen faktörler ve boşanma olgusu iç içe girmiş kavramlar gibi görünse de birbirinden farklıdır. Bizce amaç, ne pahasına olursa olsun boşanmaların önüne geçilmesi değil boşanmalara neden olan sosyal ve kültürel nedenleri ortaya çıkarmak, evliliği sonlandırmayı tercih etmiş bireylerin güvenliğini ve sağlığını korumak olmalıdır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.