İzmir

Öğrencilerin mektubuna Mehmetçik'ten anlamlı cevap

11:22 13 Haziran 2016
Öğrencilerin mektubuna Mehmetçik'ten anlamlı cevap

EFSUN YILMAZ - İzmir'de ilkokul öğrencileri, moral vermek için mektup gönderdikleri Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Akçay Karakolu'ndaki askerlerden "Biz vatanı koruruz çocuklar, siz derslerinize iyi çalışın" yanıtını aldı.

Bornova ilçesindeki özel bir okulda görev yapan sınıf öğretmeni Pınar Tatar, değerler eğitimi kapsamında "vatan sevgisi"ni işlerken 4. sınıf öğrencilerinden askerlere göndermek üzere mektup ve şiir yazmalarını ya da resim yapmalarını istedi.

Tatar, öğrencilerin "kahraman asker" konulu şiir, mektup ve resimlerini İzmir'den yaklaşık bin 600 kilometre uzaktaki Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Gabar Dağı eteklerinde yer alan 6. Motorlu Piyade Tugayı Şırnak Akçay Karakolu'na gönderdi.

- Askerin mektubu

Öğrencilerin mektuplarının ardından Akçay Karakolu'ndan okula ulaşan 15 zarfta, askerlerin siper, silah bakım atölyesi, araç bakım garajı, doldur boşalt istasyonu, nöbet kulübesi, telsiz istasyonu, mutfak, tamir atölyesi ve çamaşırhanede öğrencilerden gelen mektupları okurken çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

Öğrencilere isimleriyle hitap eden askerlerden gelen mektuplardan birinde şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili Beyza, Vatanımı seviyorum. Sizleri korumak için burada bulunuyorum. Şüphesiz ki görevimizi en iyi şekilde yapacağımıza ant içeriz. Ulaştırma Er Emre Çetin 1996/1"

Bir başka mektup da Onbaşı Topçu

"Sevgili İlayda Ballı kardeşim, öncelikle yazmış olduğun şiir beni fazlasıyla mutlu etti. Beni duygulandıran bu şiirden ötürü çok teşekkür ederim. Sizler orada rahat uyuyun ve derslerinizi iyi çalışın çünkü bu vatanıma nice askerler gelir, nice askerler gider. Ben giderim, oğlum Kuzey gelir. Oğlum gider, onun oğlu gelir. Bu yüzdendir ki bu vatan bölünmez ve yıkılmaz. Sizleri çok sevdiğimizi bilin. P. Onbaşı Taner Topçu"

Öğrencilerden ders çalışmalarını isteyen bir başka asker de şu satırları kaleme aldı:

"Kendi küçük ama yüreği büyük olan sevgili küçüğüm, bizler bu topraklarda var oldukça bu ülkeyi parçalamaya kimsenin gücü yetmez ama sizlerden bir isteğim var, derslerinize iyi çalışın, öğretmenlerinizi dinleyin, anne babalarınıza layık olun ki gelecekte faydalı işler yapabilesiniz. P. Onbaşı Ali Arslan"

- Öğrenci ve öğretmenler yazmayı sürdürecek

4. sınıf öğrencisi Kuzey Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanını çok sevdiğini, vatanı koruyan askerlerin kendisine mektup yazmasından çok mutlu olduğunu ifade etti.

Türk bayrağı, Atatürk ve asker fotoğraflarından sınıfta bir "Vatan Sevgisi" köşesi oluşturan öğrencilerden Yusuf Adalı "Ben onlara bir şiir yazdım, askerler de bana bir mektup yollamış. Okurken çok duygulandım, ağladım. Yine yazacağım, onları hiç bırakmayacağım." dedi.

- "Öğrencilerimiz vatan sevgisini öğrendi"

Askerleri sevindiren mektupları yazan öğrencilerin öğretmeni Pınar Tatar ise değerler eğitimi kapsamında çocuklara vatan sevgisini öğretmeyi amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Askerlerimiz için ne yapabiliriz diye düşündük. Kimisi şiir yazdı kimi de mektup. Onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Bir velimiz asker olduğu için projemizi duyunca askerlere moral vermesi için öğrencilerin mektuplarını iletmek istedi. Seve seve kabul ettik. Mektuplar Şırnak'a gitti. Çok şaşırtıcı biçimde cevap aldık. Onlar sadece öğrencilerden çok çalışmalarını istedi. Çok güzel fotoğraflarını da göndermişler. Mektupları öğrencilerimizin hayatı boyunca saklayacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz vatan sevgisini öğrendi, askerlerimiz de yalnız olmadığını hissetti."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.