İzmir

Seri cinayet zanlısı Filiz'in yakalanması

18:37 17 Haziran 2016
Seri cinayet zanlısı Filiz'in yakalanması

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in İzmir'de yakalanmasına katkı sağlayan 8 emniyet görevlisi ve 2 vatandaşın ödüllendirileceği bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Filiz'in yakalanmasıyla ilgili, 8 emniyet görevlisi ile 2 vatandaşın gösterdiği başarı ve duyarlılık nedeniyle ödüllendirileceği kaydedildi.

Pazartesi günü valilik makamında düzenlenecek törende, ödüllerin İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından takdim edileceği belirtildi.

- Olay

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesinde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti.

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıl beri aranan Filiz, İzmir'in Menderes ilçesinde yakalanarak, İstanbul'a gönderilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.