İzmir

İzmir'deki PTT soygunu

14:31 18 Haziran 2016
İzmir'deki PTT soygunu

İzmir'in Bornova ilçesinde girdiği PTT şubesinden kuru sıkı tabanca ve bomba düzeneği süsü verilmiş pet şişe tehdidiyle 5 bin 375 lira gasbettikten kısa süre sonra yakalanan saldırganın, 2012-2014 yılları arasında İzmir'de 4 elektrik tahsilat veznesini daha benzer yöntemlerle soyduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Özkanlar Mahallesi'ndeki PTT şubesine elinde bomba düzeneği süsü verilmiş pet şişe ve kuru sıkı tabancayla girip vezneden 5 bin 375 lira gasbettikten 17 dakika sonra yakalanan Coşkun Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aydın'da oturduğu tespit edilen Coşkun Ö'nün, Bornova'daki gasp olayına çok benzeyen 2012-1014 arasında gerçekleşmiş 4 ayrı elektrik tahsilat veznesi soygununu karşılaştıran polis, güvenlik kamerası görüntülerinden failin aynı kişi olduğunu saptadı.

Görüntülerde yapılan incelemelerde dolandırıcılıktan da sabıkası olan zanlı Coşkun Ö'nün, diğer gasp olaylarındaki silah tutma şeklinin, kol saatinin ve silahın aynı olduğu belirlendi.

Ayrıca son 2 yılda yaklaşık 15 kilo zayıfladığı anlaşılan zanlının, 30 Temmuz 2012'te Gürsel Aksel Bulvarı'ndaki elektrik tahsilat veznesinden 3 bin 300, 17 Ağustos 2012'de Şimşek Caddesi'ndeki vezneden bin 500, 2 Nisan 2014'te Gaziemir'deki vezneden 30 bin 700 ve 19 Ağustos'ta Öz Kavruk Sokak'taki vezneden 19 bin 28 lirayı benzer yöntemlerle gasbettiğini itiraf ettiği belirtildi.

Öte yandan elektrik tahsilat veznelerindeki faili meçhul gasp olaylarını inceleyen polis ekiplerinin, soygunları yapan kişinin dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan vitiligo hastası olduğunu tespit ettikleri, İzmir'de yaşayan yaklaşık 45 bin vitiligo hastasını taradıkları, çevre illerde de bu taramayı yapmaya başlamak üzerelerken zanlı Coşkun Ö'yü yakaladıkları bildirildi.

Basına dağıtılan güvenlik kamerası görüntülerinde net bir şekilde görülebilen zanlı Coşkun Ö. adliyeye sevk edildi.

- Olay

Bornova ilçesi Özkanlar Mahallesi'ndeki PTT şubesine giren saldırgan, elindeki kuru sıkı tabanca ve bomba düzeneği süsü verdiği pet şişeyi göstererek güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmiş, tehdit ettiği veznedeki görevlinin kasasındaki paraları alarak kaçmıştı.

Zanlının Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünden bindiği taksiden kısa süre sonra inip başka bir taksiye bindiğini belirleyen polis, Coşkun Ö'yü soygundan sadece 17 dakika sonra gasbettiği 5 bin 375 lirayla birlikte yakalamayı başarmıştı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.