İzmir

İKÇÜ'de mezuniyet

14:38 19 Haziran 2016
İKÇÜ'de mezuniyet

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun Ağız ve Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Yaşlı Bakımı ve Fizyoterapi programlarından mezun olan 112 öğrenci, mezuniyet töreninde kep attı.

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, İKÇÜ Kampüsünde düzenlenen mezuniyet töreninde, sağlık kurumlarından şu anda bile personel talebi aldıklarını, sağlık mezunlarının istihdam sorunu yaşamadığını belirtti.

Sevginin her şeyin ilacı olduğunu anlatan Akhan, "Sizlerin iyi birer sağlıkçı ama aynı zamanda iyi birer birey, hastalar ve yakınlarıyla iletişimi kuvvetli birer beyaz önlüklü olacağınızdan hiç şüphem yok." dedi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Soyöz, ise 2013 yılında üç program ile akademik hayata başladıklarını, şu an dört programda 300 öğrenciye ulaştıklarını kaydetti.

Sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Soyöz, öğrencilere “Geleceğiniz için yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmelisiniz ve kendinizi her alanda sürekli geliştirme gayreti içinde olmalısınız. Hangi alanda olursanız olun, farklı olmaya ve farklılık yaratmaya çalışın.” tavsiyesinde bulundu.

Yüksekokul ve bölüm birincisi Sabriye Akar ise, insanların zor zamanlarında yaşama tutunmalarını sağlamanın, tarifi zor bir duygu olduğunu belirtti. Akar, paramediği meslekten ziyade hayat kurtarmak olarak gördüklerini söyleyerek, mesleklerini kendilerine en iyi şekilde öğreten hocalarına, her zaman destekçileri olan ailelerine teşekkür etti.

Okul birincisinin mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından mezuniyet andı içen genç sağlıkçılar, kep atarak sevinçlerini aileleriyle paylaştı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.