İzmir

Milli Piyango bayisinin müşterisini dolandırdığı iddiası

12:45 28 Haziran 2016
Milli Piyango bayisinin müşterisini dolandırdığı iddiası

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası ile bir Milli Piyango bayisinin, 100 bin lira isabet ettiğini ileri sürdüğü "Hemen-Kazan" biletinin bayi tarafından dolandırılıp elinden alındığını iddia eden kişi hakkında tazminat davası açacağı bildirildi.

Oda Başkanı Paşa Çakmak, düzenlediği basın toplantısında, odanın yönetim kurulunda da yer alan bayi Hüseyin Atmaca'nın, müşterisi Üzeyir İblik tarafından 100 bin lira isabet eden "Hemen-Kazan" biletini kandırarak elinden aldığı yönünde suçlandığını kaydetti.

İddianın gerçeği yansıtmadığını savunan Çakmak, "100 bin lira bu oyunun en büyük ikramiyesidir. Bu ikramiye idarece ödendiğinde, hangi bayi tarafından ne zaman satıldığı, isabet eden biletin seri numarası idareden istenildiğinde öğrenilir." diye konuştu.

Çakmak, iddianın Milli Piyangonun ihale sürecini olumsuz etkileyebileceğine değinerek, oda olarak iddia sahibi hakkında tazminat davası açacaklarını kaydetti.

Kişisel olarak da tazminat davası açacağını dile getiren bayi sahibi Atmaca da müşterisinin aldığı biletlerden birine 10 lira isabet ettiğini, ikramiye bedelini de müşterisine verdiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.