İzmir

"TSK, YAŞ'ta FETÖ ile ilgili gerekeni yapmalıdır"

14:56 13 Temmuz 2016
"TSK, YAŞ'ta FETÖ ile ilgili gerekeni yapmalıdır"

ÖMER SÜT - "Balyoz darbe planı davası"nda beraat eden, "askeri casusluk soruşturmasında kumpas" davasının müştekilerinden, emekli Albay ve Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, "Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ), FETÖ'ye gönül verdiği somut olarak bilinen mensupları hakkında gerekli işlemlerin yapmasını bekliyoruz. Yani TSK, YAŞ'ta FETÖ ile ilgili gerekeni yapmalıdır." dedi.

Üçok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ergenekon, Balyoz ve askeri casusluk davalarında kamuoyuna yansıyan bazı senaryoların Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) askeriye içindeki mensuplarının katkılarıyla kurgulandığını, bu davalardan beraat edenlerin şikayeti üzerine cumhuriyet savcılarının titiz çalışma başlattığını belirterek, kumpası kuranların tamamına yakınının belirlendiğini ve İzmir'deki ilk operasyonda 2 binbaşının tutuklandığını, amiraller hakkında da yakalama emri çıkarıldığını söyledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmanın TSK'nın yeniden dizayn edilmesi anlamı taşımaması gerektiğini savunan Üçok, "Subay, astsubaylara iftira atarak, yalan söyleyerek ve sahte delil üreterek kumpas kuranların cezalandırılmasını istemenin doğal hakları" olduğunu anlattı.

Üçok, Başsavcıvekili Bato'nun soruşturmayı hassas şekilde sürdürdüğünü, FETÖ mensubu savcılar gibi özel ajandası olmadığını kaydederek, "Haksızlık yapılmasın, insanlar mağdur olmasın, onlara bir hukuksuzluk yapılmasın' diye soruşturmalar ayrıntılandırılıyor. TSK bünyesindeki FETÖ'cülerin ortaya çıkartılmasının uzamasının en büyük nedeni de bu. Soruşturmayı yürüten savcı, 'başkalarına da hukuksuzluk yapılmasın' diye çaba sarf ediyor." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün TSK içinde "sinsice" yapılandığını, devletin tüm kademelerini ele geçirmek gibi nihai hedefi olan örgütün TSK’yı da ele geçirmek için gizli planlar yaptığına dikkati çeken Üçok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17-25 Aralık sürecinde bu ülkenin yönetimine talip oldular. Seçimle gelmeleri mümkün olmadığı için kamu kurumları ile emniyet, yargı ve askeriye içerisindeki mensuplarını harekete geçirerek hükümete açık bir şekilde darbe planladılar. Gülen'in lideri olduğu FETÖ/PDY'nin darbe yaparak hükümeti, devleti ele geçirme planı, 70'li ve 80'li yıllardan bu yana birçok istihbarat çalışmalarında yer aldı. TSK’da söz sahibi olmak için özel çabası olan cemaat, askeri liseye öğrenci sokmak için son sınıfta okul değiştirdi, dershanelerine göndermedi. Bugünlerde ise TSK bünyesindeki imamları deşifre oluyor.

Gülen cemaatinden ayrılan üst düzey yöneticinin itiraflarında, Gülen'in TSK’ya ne kadar önem verdiği, burada illegal bir yapılanma için çalışmalar yürütüldüğü vurgusu yapılıyor."

- "FETÖ’nün TSK içerisinde önemli bir yapılanması var"

Üçok, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla TSK'nın geleceği üst düzey komutanların, İstanbul ve İzmir askeri casusluk davalarıyla da gelecek vadeden yüzbaşı, binbaşı ve albayların hedef alındığını savundu.

"En azından, ‘Bizden olmayan kim varsa onları hapse atarız’ gibi bir algı yarattılar." diyen Üçok, şu değerlendirmelerde bulundu:

"FETÖ'nün TSK içerisinde önemli bir yapılanması var. Bu konuda komuta kademesindekiler ve siyasilere dilimiz döndüğünce bunu anlatıyoruz. Bazı kurumlar, bu örgüt mensuplarına çeşitli yaptırımlar uygulamasına rağmen, TSK, bu konuda henüz bir adım atmadı hatta tam aksine görmezden geldi. TSK'nın, cumhuriyet savcılarını beklemeden, bir an önce FETÖ/PDY mensuplarını mutlaka ama mutlaka TSK’nın dışına atması ve onları saf dışı bırakması gerekiyor. Savcılar, onların görevini üstlendiğinde farklı algılar oluşabiliyor. Komuta kademesinin, Yüksek Askeri Şura'da, FETÖ'ye gönül verdiği somut olarak bilinen mensupları hakkında gerekli işlemleri yapmasını bekliyoruz.

Yani TSK, YAŞ'ta FETÖ ile ilgili gerekeni yapmalıdır. YAŞ kararlarında son sözü söyleyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu terör örgütünün ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkında bulunduğundan her alanda mücadele başlattı. TSK içerisinde de bu mücadelenin olması için gerekli talimatları vermiştir. Cumhurbaşkanı'nın verdiği mücadele, hiçe sayılır ve iddialar yeteri kadar araştırılmazsa Gülen ve örgüt, askeriye içerisindeki amacına ulaşacaktır."

- "Gülen'in emriyle havalanacak F-16'lar var"

Emekli Askeri Hakim Üçok, 2009'da askeri savcı olarak Kayseri'de yürüttüğü, 2011'de Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen "Işık Evleri soruşturması"yla ilgili iddianameden örnekler vererek, "O davada 9 yıl hapis cezası alan bilirkişi emekli yarbay, Gülen'e karşı sempatisi olduğunu, Harp Okulu sınavlarında 'Işık Evleri'nde kalan öğrencilere yardım ettiğini mahkeme heyetine anlattı. Emekli yarbay ifadesinde, kod ismi 'Asım' ve 'Yüksel' olan iki tuğgeneralin öğrencilik yıllarında Gülen'i ziyaret ettiğini anlatarak, 7 yıl önce bir albayın Hava Kuvvetleri Komutanlığının bahçesinde 'Çok güçlendik. Gülen'in emir vermesi halinde havalanacak F-16 ve F-4 jet uçaklarımız var' dediğini söyledi." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.