İzmir

İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya'ya hakaret davası

18:14 13 Temmuz 2016
İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya'ya hakaret davası

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya hakaret ettikleri suçlamasıyla haklarında dava açılan eski emniyet müdürü Anadolu Atayün ve Abdullah Bulca’nın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada müşteki Uzunkaya hazır bulunurken, sanıklar Atayün ve Bulca yer almadı.

Uzunkaya, hakkında haksız suçlama, iftira ve hakarette bulunan sanıklar hakkında şikayetçi olduğunu, Atayün ve Bulca’yla uzlaşmak istemediğini belirterek daha önce yargılandığı bir davada beraat ettiğine dair Yargıtay’ın onayı olmasına rağmen sanıkların asılsız söylemlerde bulunduğunu ifade etti.

Hakim Kemal Oruç, tanık olarak talimatla mahkemeye beyan bildiren Erkan Küçük ve Ercan Taştekin'in ifadelerini okudu. Uzunkaya, tanık beyanlarını kabul etmediğini söyleyerek tanıkların beyanlarının asılsız olduğunu belirtti.

Hakim Oruç, sanık Atayün’ün avukatının bildirdiği tanıkların dinlenmesine ve sanık avukatının savunma için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Eski emniyet müdürü Anadolu Atayün’ün 3 Şubat 2015 tarihinde sosyal medya aracılığıyla İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya hakaret etmesi ve Abdullah Bulca’nın da buna sahibi olduğu haber sitesinde yer vermesinin ardından Uzunkaya, Atayün ve Bulca hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Gökhan Öztürk, Atayün ve Bulca hakkında "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlamasıyla 3 ay ila 2 yıl arasında hapis istemiyle dava açmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.