İzmir

İzmir'deki terör operasyonu

15:22 14 Temmuz 2016
İzmir'deki terör operasyonu

İzmir'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 13'e çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında dün 11 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'nde 2 kişi daha yakalandı.

Gözaltına alınan 2 şüpheliden S.K'nın (24), örgütün gençlik yapılanmasının İzmir sorumlusu olduğu, eylemleri yönlendirdiği, örgüte eleman kazandırdığı, mahalledeki bazı gençleri "öz yönetim" vaadiyle kandırarak Cizre'ye götürdüğü, güvenlik güçlerinin operasyon başlatması üzerine kaçarak İzmir'e geldiği, zanlının ilçeye götürdüğü 15 örgüt mensubunun ise operasyonda etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Öte yandan, dün gözaltına alınanlar arasındaki S.D'nin "terör örgütü üyeliği" suçundan kaldığı cezaevinden kısa süre önce tahliye edilmesinin ardından yeniden örgüt adına faaliyete başladığı, izinsiz gösterilere katılarak güvenlik güçleri ve kamu binalarına taşlı ve molotofkokteylli saldırılar düzenlediği ve eylemleri yönlendirdiği belirtildi.

Şüphelilerden Y.İ'nin ise gençlik yapılanmasının sözde Bayraklı sorumlusu olduğu, örgüte eleman kazandırdığı, taşlı ve molotofkokteylli saldırılara katıldığı kaydedildi.

Gözaltındaki 13 şüphelinin işlemleri sürüyor.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 11 kişiyi gözaltına almış, aramalarda bir av tüfeği, kurusıkıdan bozma tabanca ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirilmişti.

Zanlıların İzmir'de terör örgütü PKK adına düzenlenen eylemlere katıldıkları, güvenlik güçleri ve kamu binalarına yönelik el yapımı bombalar, molotofkokteylleri, taş ve sopalarla saldırı gerçekleştirdikleri ileri sürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.