İzmir

DEÜ Hukuk Fakültesi yeni binası açıldı

20:56 12 Ağustos 2016
DEÜ Hukuk Fakültesi yeni binası açıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesinin yeni binası törenle hizmete açıldı.

Tınaztepe Yerleşkesi'nde Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel'in ev sahipliğindeki törene, rektör yardımcıları, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Füzün, yeni Hukuk Fakültesi binasının yapımına 2012 yılının şubat ayında başladıklarını belirterek, binanın tefrişatının İzmir Büyükşehir Belediyesinin 1 milyon 700 bin liralık desteğiyle tamamlandığını aktardı.

Füzün, "Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dokuz Eylül Üniversitesine yakışan bir Hukuk Fakültesi binamız oldu. Yeni binamızda, ülke ve milletini seven, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine sahip, özgür düşünen hukukçular yetişecek." dedi.

Ülke olarak zor zamanlardan geçildiğini kaydeden Füzün, "Şimdi kırgınlık zamanı değil, birlik olma zamanıdır. 15 Temmuz'da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimize ve geçmişten günümüze büyük gelişmeler gösteren demokrasimize hain bir saldırı düzenlendi. Başta polisimiz ve halkımız olmak üzere hep beraber bu darbe girişimi geri püskürtüldü. Gün, birlik olma günüdür. Birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Türk milleti ve Mustafa Kemal'in çocukları olarak Türkiye'de yaşıyoruz ve ülkemize sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Gürsel de fakültenin Türkiye'nin üçüncü Hukuk Fakültesi olarak 35 yıl önce Karataş semtindeki binada kurulduğunu belirterek, sırasıyla Alsancak ve Buca'da eğitim faaliyetlerini sürdürdükten sonra bugünkü binaya kavuştuklarını dile getirdi.

Yeni binanın açılış töreninin 18 Temmuz'da yapılacağını ancak darbe girişimi nedeniyle ertelendiğini aktaran Gürsel, şunları kaydetti:

"Ülkemizin içinden geçtiği zor ve olağanüstü süreç nedeniyle yeni binaya geçme mutluluğumuz bugüne kaldı. Bu sürecin hukuk, adalet, yargı kavramları konusunda toplumu düşünmeye sevk ettiği de bir gerçektir. Hukuk fakülteleri devletin üç erkinden biri olan yargıya insan unsuru yetiştiren kaynaktır. Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin niteliklerinden hukuk devletiyle demokratik rejim arasında karşılıklı bir bağ vardır. Hukuk devleti, laikliğin de güvencesidir. Atatürk'ün dediği gibi, 'adliye gücü bağımsız olmayan bir ulusun devlet halinde varlığı kabul olunamaz.' Dileğimiz her türlü donanıma sahip binamızda, çağdaş, vatansever, ulusal değerlerin bilincinde olan, insana değer veren, dünyadaki gelişmeleri izleyen, sorgulayan, sağlıklı düşünen, adalet bilinci yüksek hukukçular yetiştirmektir."

Fakültenin yeni binası, 26 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde 270 kişilik 6 amfi, 165 kişilik 9 sınıf, 99 kişilik bir sınıf, 50'şer kişilik 4 bilgisayar odası, 165 kişilik konferans salonu, 2 seminer odası ve 1 mahkeme salonundan oluşuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.