İzmir

Meryemana Evi'nde orman yangınlarına karşı bilgilendirme

17:17 15 Ağustos 2016
Meryemana Evi'nde orman yangınlarına karşı bilgilendirme

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan ve Hristiyanlarca kutsal kabul edilen Meryemana Evi'nin de bulunduğu Bülbül Dağı'nda çıkan orman yangınının 10. yıl dönümünde, orman yangınlarına karşı bilgilendirme çalışması yapıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 10 yıl önce orman yangını tehlikesi atlatan Meryemana Evi'nde etkinlik düzenledi.

Meryemana Evi girişinde kurulan stantta, kutsal mekanı ziyarete gelen yerli ve yabancı turiste, orman yangınları konulu eğitici broşür, CD ve kitapçıklar dağıttı.

Etkinlikte görev alan Bayındır Orman İşletme Müdür Yardımcısı Öztan Çağırır ve Selçuk Orman İşletme Şefi Seyran Badem tarafından ziyaretçilere ormanların önemi ve yangınların önlenmesi için dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bayındır Orman İşletme Müdür Yardımcısı Çağırır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıl önce Bülbül Dağı'nda çıkan yangının sadece binlerce dekar orman sahasını değil, önemli bir inanç merkezi olan Meryemana Evi'ni de tehdit ettiğini belirtti.

Yaptıkları çalışmayla orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Çağırır, orman yangınları ile mücadelenin önemli bir unsurunun da bilinçlenirime olduğunu sözlerine ekledi.

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Bülbül Dağı'nda 2006 Ağustos ayında çıkan ve Meryemana Evi'ni de tehdit eden yangında, yaklaşık 350 hektar ormanlık alan zarar görmüş, aynı yıl içinde başlanan yeniden ağaçlandırma çalışmalarıyla yanan saha temizlenerek kızılçam, fıstıkçamı, akasya, mantar meşesi, dişbudak gibi türlerde 300 bin fidan dikimi yapılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.