İzmir

CHP İzmir İl Başkanı Güven:

16:26 20 Ağustos 2016
CHP İzmir İl Başkanı Güven:

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, kapatılan Gediz ve İzmir Üniversitesinin devlet üniversitesi haline getirilmesiyle mağduriyetin ortadan kalktığını belirterek, mağdur durumda olan tüm eğitim kurumları için aynı yaklaşımın olması gerektiğini kaydetti.

CHP İzmir İl Başkanı Güven, yaptığı yazılı açıklamada, kapatılan Gediz ve İzmir üniversitelerinin devlet üniversitesi haline getirilmesiyle İzmir'e yeniden kazandırıldığını ifade ederek, CHP olarak öğrencilerin ve ailelerinin mağdur olmaması için ilk adımı attıklarını ve büyük çaba harcadıklarını kaydetti.

FETÖ darbe girişimi sonrasında CHP İzmir İl Başkanlığı olarak CHP Genel Merkeziyle eş zamanlı OHAL mağdurları sekretaryası kurduklarını anımsatan Güven, amaçlarının FETÖ ile yakından uzaktan alakası olmayan kişilerin mağdur olmasını engellemek olduğunu ifade etti.

Güven, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza yapılan uygulamaların bazılarında hukuka aykırılık iddia edilse de, mahkeme yolları kapalı olduğu için, açığa alınan kişiler bu kararlara karşı dava açamamaktadırlar. Dolayısıyla, mağdurların çaresizlikten, BİMER ve Valiliklerin ilgili birimlerine itirazlarını yaptıklarını biliyoruz. CHP İzmir Sekretaryamıza da kapatılan okulların, üniversitelerin, devlet okullarından öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin,eğitim kadrolarının ve açığa alınan diğer kamu personellerinin, sendika üyelerinin başvuruları olmaktadır. CHP İzmir olarak bize gelen başvuruları hassasiyetle değerlendiriyoruz ve gelen başvuruların bir örneğini takip edilmek üzere CHP Genel Başkanlığımızın OHAL sekretaryasına gönderiyoruz."

Mağdur durumda olan tüm eğitim kurumları için aynı yaklaşımın gösterilmesi gerektiğini savunan Güven, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.