İzmir

5. Ildırı Kültür ve Sanat Festivali'ne doğru

15:15 23 Ağustos 2016
5. Ildırı Kültür ve Sanat Festivali'ne doğru

Çeşme Belediyesince düzenlenecek 5. Ildırı Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yaptığı yazılı açıklamada, 27-28 Ağustos tarihlerinde tertipleyecekleri Ildırı Kültür ve Sanat Festivali'nin müzik, tiyatro ve atölye çalışmalarıyla ziyaretçilerle buluşacağını aktardı.

Festival hazırlıklarının tamamlandığını ve Ildırı'nın konukları beklemeye başladığını belirten Dalgıç, "Dünyanın dört bir yanından arkeoloji meraklılarını ağırlayan Ildırı, sadece tarihiyle değil, doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bir yerleşim. Herkesi Ildırı'nın güzelliklerini görmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu yılki festival programında İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konseri, Bademler Köy Tiyatrosu'nun "Ada" adlı tiyatro oyunu, halk oyunları gösterisi ve seramik atölyelerinin yanı sıra çekimleri Ildırı'da gerçekleştirilen "Hayat Sevince Güzel" televizyon dizisinin yönetmen ve oyuncularıyla söyleşi yer alacak.

Festivalde ayrıca hiçbir teknolojik alet kullanılmadan evlerde üretilen yöresel ürün ve el işçiliğinin özgün örneklerinin sergileneceği stantlar kurulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.