İzmir

İhtiyaç sahiplerine "Sosyal market"

11:54 03 Eylül 2016
İhtiyaç sahiplerine "Sosyal market"

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz alış veriş yapacağı "Sosyal market" açıldı.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından oluşturulan Sosyal market'en ihtiyaç sahipleri, kendilerine verilen puan kartlarıyla istedikleri ürünleri ücretsiz alabilecekler.

Uygulama sayesinde kaymakamlık ve muhtarlıklardan alınan listelerde yer alan ihtiyaç sahipleri, para yerine puan kullanarak 'Sosyal market'te ücretsiz alışveriş yapılabilecek. Gıdadan giyime birçok ürünün yer alacağı marketten ilk etapta 500 ailenin yararlanması planlanıyor.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, dayanışmanın önemine dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Biz öyle bir kültüre sahibiz ki, komşumuz açken biz tok uyuyamayız. Biz, bunu Türk milleti olarak da hem benimseyen hem de içselleştiren bir milletiz. Öyle ki, komşumuz olan devletlerdeki insanlar açken biz rahat uyuyamayız. Bizler dünyada 200'e yakın devlet varken, komşu devletteki insanların aç olmasından kaygı duyan bir milletin mensubu olmaktan da onur duyuyoruz." diye konuştu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise, ilçenin büyük bir atılım yaptığını aktararak, sosyal marketi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

İlk etapta 500 ailenin projeden yararlanacağını aktaran Uğurlu, hedeflerinin kısa sürede bin 500 aileye ulaşmak olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.