İzmir

Şehit astsubay Halisdemir'in ismi Selçuk'da yaşayacak

17:55 06 Eylül 2016
Şehit astsubay Halisdemir'in ismi Selçuk'da yaşayacak

Selçuk Belediyesi Meclisi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan belediye tören alanının isminin “Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı” olmasını kararlaştırdı.

Selçuk Belediyesi eylül ayı meclis toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’nın başkanlığında toplandı.

Belediye tören alanına isim verilmesi konulu önergeyi okuyan Başkan Bakıcı, “Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni, halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımızı, TBMM’yi, iş başındaki hükümeti ve tüm siyasi partileri ortadan kaldırmayı amaçlayan demokrasi karşıtı güçlerin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin ilçemiz Cumhuriyet Mahallemizde bulunan belediye tören alanına verilmesini ve bu konuda meclis kararı alınmasını öneriyorum.” dedi.

Önergeyle ilgili grup sözcülerinin görüşlerinin alınmasının ardından oylamaya sunulan önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Darbeye kalkışmanın sonuçlarının ağır olduğunu, ancak Türk milletinin bu sonuçlardan istifade ederek demokrasi ve özgürlük yürüyüşü başlattığına dikkati çeken Başkan Bakıcı, “15 Temmuz gecesinin getirdiği en önemli husus bu birlik ve beraberlik ruhunu ülkemizde sağlamasıdır. Çok şükür bütün partiler bir araya gelmiştir. AK Parti, CHP, MHP yan yana gelmiştir. Bir duruş göstermiştir. Bu örnek bir duruştur.” diye konuştu.

Bakıcı, Yenikapı ruhunun hiçbir zaman bitmemesi arzusu içerisinde olduklarını, toplumun ve liderlerin de bunu istediğini belirterek, "Bu kazanımlarımızı demokrasiyle taçlandırarak çok daha iyi noktalara taşıma arzusunu hep birlikte bizler de yaşıyoruz. Bize düşen görevler bu gibi çalışmalara, demokrasi yönünde, özgürlük yönünde, cumhuriyet yönünde, laiklik yönünde olan çalışmalara destek olmaktır. Bunu el birliği ile yapacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.