İzmir

İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonu

20:16 06 Eylül 2016
İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonu

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "emniyet yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklandı, 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün "emniyet yapılanması"nda yer aldıkları tespit edilen, aralarında komiser, emekli emniyet mensubu ve emniyet "Abisi" olduğu iddia edilen sivillerin de bulunduğu 15 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık sevk evrakı üzerinden nöbetçi hakimliğe gönderilen şüphelilerden 10'u "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 3 Eylül'de düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 78 kişiden 15'ini gözaltına almıştı. Bu kapsamda 48 zanlının halen başka suçlar kapsamında tutuklu olduğu, 15 şüphelinin ise firari olarak arandığı öğrenilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.