İzmir

"Rainbow Warrior" gemisi Çeşme'de

17:01 14 Eylül 2016
"Rainbow Warrior" gemisi Çeşme'de

Uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace'in simgelerinden "Rainbow Warrior" gemisi, "Güneşe yelken aç" sloganıyla düzenlenen Türkiye turu kapsamında İzmir'in Çeşme ilçesine geldi.

Güneş enerjisine dikkati çekmek amacıyla geldiği ilçede ziyarete açılan gemiye, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da ziyaret ettiği gemi hakkında, yetkililerden bilgi aldı.

İlçede Greenpeace'i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Dalgıç, "Greenpeace'in bu efsane gemisi, mesajını verebileceği en güzel coğrafyaya geldi. Yılın 300 günü güneşin olduğu bir coğrafyaya 'Güneşe yelken aç' sloganıyla gelen Greenpeace'i karşılıyoruz." dedi.

Çeşme'nin, güneşi, rüzgarı ve doğasıyla çok güzel bir coğrafi yapısı bulunduğunu vurgulayan Dalgıç, Greenpeace'in çevre üzerine verdiği mesajları yakından takip ettiklerini de kaydetti.

Greenpeace Akdeniz İletişim Koordinatörü Gözde İncegül de "Rainbow Warrior"un şiddetsiz eylemleriyle dünyadaki milyonlarca insana ilham kaynağı olduğunu söyledi.

İncegül, "Rainbow Warrior, bu kez bizi Akdeniz'in en büyük doğal kaynağı güneş için birlikte sesimizi yükseltmeye davet ediyor. Kasımda Fas'ta düzenlenecek İklim Zirvesi yolunda Akdeniz boyunca umut ve güneşin mesajını taşıyacak Rainbow Warrior, Türkiye'nin enerji geleceğinde güneş enerjisinin rolünün tartışılacağı bir platform olarak eylül boyunca Türkiye'de olacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.