İzmir

Ödemiş'te Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri

19:14 04 Ekim 2016
Ödemiş'te Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri

Ödemiş ilçesinde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Ödemiş Devlet Hastanesi Kadın Doğum Poliklinikleri girişinde düzenlenen etkinlikte, polikliniklere tedavi amacıyla gelen anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konusunda bilgi verildi.

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Aytil Şen Güler, yaptığı açıklamada, her yıl 1-7 Ekim tarihlerinin Dünya Emzirme Haftası olarak kutlanıldığını kaydetti.

Güler, 2003 yılında Bebek Dostu Hastane unvanı aldıklarını belirterek, ''Hastanemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında anne sütü önemi ile ilgili olarak etkinlik düzenliyoruz. Bir bebeğin doğduktan 30 dakika içinde anne sütü alması gerekir. Bebeklere ilk altı ay sadece anne sütü verilmeli sonrasında ek gıdalara başlanmalı. Bebekler en az iki yaşına kadar emzirilmelidir. Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında ise 3 gün ve derin dondurucuda 3 ay bekleyebilir.'' dedi.

Etkinlik sonrası hastane görevlileri çocuk servisine giderek annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri ve anne sütünün yararı konusunda bilgi verip çiçek dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.