İzmir

Çiğli Eğitim Hastanesinde ilk kalp pili uygulaması yapıldı

12:52 07 Ekim 2016
Çiğli Eğitim Hastanesinde ilk kalp pili uygulaması yapıldı

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde ilk kalp pili uygulamasının yapıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 49 yaşındaki kalp hastası Dursun Murat, kalp pili uygulaması sayesinde yaşama tutundu.

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Kamil Tülüce, 2 ay önce açılan anjiyografi ünitesinde kalp damar tıkanıklığı şüphesi bulunan, ya da kalp kriziyle acil servise başvuran hastaların kalp damarlarının görüntülendiğini, tıkanıklık durumunda balon-stent uygulaması gerçekleştirildiğini açıkladı.

Tülüce, amaçlarının kalp ve damar tedavisi konusuda tüm hastalara en modern teknolojik gelişmeleri sunmak olduğunu kaydetti.

Kalp pili uygulaması yapılan 49 yaşındaki hasta Dursun Murat da "Takibimi yapan Dr. Kamil Bey, bana ailesinden bir insanmışım gibi yaklaştı. Rahatsızlığım hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptı. Bana kalp pili uygulanması gerektiğini söyledi. Ameliyatımda görev yapan doktorum ve sağlık çalışanlarının gayretiyle hayata tutundum. Artık kendimi daha iyi hissediyorum. Herkese çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen de çok kısa süre önce koroner anjiografi ünitesini hizmete açtıklarını ve ekibin özveriyle çalıştığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.