İzmir

Hakkari'deki terör saldırısına tepkiler

17:55 10 Ekim 2016
Hakkari'deki terör saldırısına tepkiler

İzmir'de meslek örgütleri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını, hayatını kaybeden asker ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirtti.

Milletin birliği, beraberliği, kardeşliği, birlikte barış içinde yaşama iradesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırının asla amacına ulaşamayacağını vurgulayan Ülkü, "Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan her türlü eylem, toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Milletimizin hiçbir zaman, adı her ne olursa olsun, terör örgütlerine prim vermeyeceğini, yaşanan sorunlara karşı sağduyulu yaklaşacağını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkü, bugün yaşanan sorunların hepsinin üstesinden gelineceğine inancının tam olduğunu bildirdi.

Necip milletin 15 Temmuz gecesi bir olarak nelerin üstesinden geleceğini gösterdiğini belirten Ülkü, terör belasından da kol kola verilerek kurtulunacağına inandıklarını kaydetti.

- "Güçlü Türkiye'yi birlikte yaratacağız"

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, hain saldırının tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu ifade etti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Kaya, "Geçtiğimiz yıl 10 Ekim'de Ankara Garı'nda meydana gelen ve masum insanları hedef alan acı olayın yıl dönümünü yaşadığımız bugünlerde bizlere düşen görev, demokrasimize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içinde el ele vererek barışı sağlamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin teröre karşı mücadeleyi, devlet ile milletin gücü ve kararlılığı sayesinde mutlaka kazanacağına işaret eden Kaya, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin yerinde başka bir ülke olsaydı bu kadar badireden sonra ekonomik ve sosyal olarak çökmüştü. Bizler iş dünyası olarak ekonomik kalkınma savaşını sürdüreceğiz. Güvenlik güçlerimiz bölücü terörle kahramanca mücadeleyi, milletimiz de çektiği acılara ve sıkıntılara rağmen demokrasiye ve cumhuriyete bağlılığını sürdürecek. Güçlü Türkiye'yi birlikte yaratacağız. Türkiye'nin toprak bütünlüğüne ve milletimizin birlik ve beraberliğine kimse zarar veremeyecek."

- "İşin sonunu getirmek gerekir"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan da Hakkari'deki terör saldırısını lanetledi.

Terör örgütlerinin adeta koordineli ve senkronize şekilde faaliyette bulunduğuna şahit olduklarını belirten Hazırbulan, "Adeta nöbet alıyor, nöbet devrediyorlar. Son olay PKK tarafından gerçekleştirilmiş ve büyük bir drama sebebiyet vermiştir. 7 Haziran seçimleri bağlamında artık Kürt davasıyla hiçbir ilişkisi kalmayan bu örgüt, bugün önemli oranda Kürt aşiretleri tarafından da reddedilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.