İzmir

İZKA Avrupa ödüllerine aday

17:21 11 Ekim 2016
İZKA Avrupa ödüllerine aday

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 2016 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri kapsamında "Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı Projesi" ile büyük ödüle aday gösterildiği bildirildi.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'ne bu yıl 31 ülkeden 343 proje katıldı.

İZKA'nın "Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı Projesi", kaynak etkinliğinin ve çevre dostu (yeşil) pazarların gelişiminin desteklenmesi kategorisinde ilk iki projeden biri oldu ve Türkiye'den seçilen proje olarak "National Winner" (Ulusal Birinci) unvanını kazandı.

2016 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, 24 Kasım'da Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenecek olan ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Vali Yardımcısı ve İZKA Genel Sekreteri Mustafa Harputlu, yenilenebilir enerjiye yönelik hedeflerin gerçekleşebilmesi için 2011 yılından itibaren çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Ajans olarak sürdürülebilir kalkınmanın pek çok farklı alanında faaliyet gösterdiklerine işaret eden Harputlu, "Ajansımız faaliyetlerinin olumlu sonuçlarının uluslararası platformda takdir görmesi açısından önemli bir gösterge olan büyük ödül adaylığı, bizleri gururlandı." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı, kapsamında 41 projenin desteklendiği bilgisi de yer aldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.