İzmir

İzmir'de kadın doktorun "tartaklandığı" iddiası

15:00 12 Ekim 2016
İzmir'de kadın doktorun "tartaklandığı" iddiası

İzmir'in Konak ilçesinde Tepecik Kadın Doğum Hastanesinde görevli kadın doktoru tartakladığı iddiasıyla gözaltına alınan kişi, doktorun şikayetinden vazgeçmesi sonrası serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Tepecik Kadın Doğum Hastanesi acil servisinde görev yapan doktor Seylan Tapan, hasta yakını olduğu bildirilen İ.A'nın üzerine yürüyerek kendisini tartakladığı iddiasıyla polisi aradı. Hastaneye gelen polis ekipleri, karakola götürülmek istenince mukavemette bulunan İ.A'yı zor kullanarak gözaltına aldı ve Boğaziçi Polis Merkezine götürdü.

Yapılan muayenede 146 promil alkollü olduğu belirlenen İ.A, doktorun şikayetinden vazgeçmesi üzerine hakkında polise mukavemetten işlem yapılarak salıverildi.

- Sertel'den tehdit iddialarına yalanlama

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in de tanıdığı İ.A'nın işlemleri sürerken Boğaziçi Polis Merkezi Amirliğine geldiği öğrenildi.

Sertel, bir yayın organında "karakolda polisleri tehdit ettiği" yönünde yer alan iddialar üzerine yaptığı açıklamada, İ.A'nın "kimliği olmadığı için gözaltına" alındığını söyleyen ailesinin yardım istemesi üzerine, kimliği gelinceye kadar kefil olarak bulunma ihtiyacı hissederek Boğaziçi Polis Merkezi Amirliğine gittiğini ve polislerden konuya ilişkin bilgi aldığını belirtti.

Polis merkezinde konuyu öğrendiğini, tartaklandığını söyleyen doktorla da konuştuğunu ve saldırıya uğradıysa şikayetçi olmasının doğal hakkı olduğunu anlattığını belirten Sertel, "tehdit" gibi bir olayın yaşanmadığını savunarak, şunları kaydetti:

"Boğaziçi Karakoluna gittiğimde önce tüm polis memurlarını selamladım ve hepsinin elini sıktım, iyi nöbetler diledim. Ben karakola girdikten sonra bir polis memurunun fotoğrafımı çekip, video kaydı yaptığını gördüm. Bunun gerekçesini sordum, izinsiz fotoğraf ve videomu çekemeyeceklerini söyledim. Bunun üzerine Emniyet Müdürü Celal Beyi arayarak görüştüm. Herhangi bir tartışma olmadı. Karakol amiri, emniyet müdür yardımcısı, orada bulunan iki doktorumuz olayın tanığıdır. Hepsinin vicdanı var, doğruyu söyleyeceklerine inanıyorum. Bu olayı yargıya taşıyacağım."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.