İzmir

"Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi"

12:07 13 Ekim 2016
"Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi"

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Yeşilay Cemiyeti tarafından İzmir'de "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi" düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen eğitime, İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale'den gazeteciler, basın ve kamu kuruluşu çalışanları ile Yeşilay Cemiyeti gönüllüleri katıldı.

BYEGM İzmir İl Müdürü Deniz Dev, açılışta yaptığı konuşmada, medya mensuplarının alkol, madde, tütün ve teknoloji bağımlığını konu alan haberler konusunda duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

İlk olarak İzmir'de başladıkları programla, ülke genelinde 700 yerel ve ulusal basın mensubu, 400'e yakın kamu kurumu temsilcisi ve çok sayıda Yeşilay Cemiyeti gönüllüsüne ulaşmak istediklerini belirten Dev, bağımlılık yaşının gittikçe düştüğünü vurguladı.

Bağımlılığın önlenmesinde eğitim, sağlık, güvenlik çalışanlarının yanı sıra medyaya büyük görev düştüğünü dile getiren Dev, Yeşilay Cemiyeti ve BYEGM arasında yapılan protokol çerçevesinde, basın mensuplarının konuyla ilgili bilgi dağarcığını genişletmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Medyanın eğitme ve yönlendirme özelliği bulunduğuna dikkati çeken Dev, "Bağımlılığı özendirici içeriğin engellenmesi mücadelede katma değer yaratacaktır." dedi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzlem Vural, eğitime katılanlara, uyuşturucu kullananlara ilişkin tasvirlerin, bu kişilerin çevrelerine yönelik betimlemelerin ve uyuşturucunun metinde veriliş biçimleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Eğitim kapsamında uzmanlar, bağımlılık farkındalığı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.