İzmir

Akden fokları 24 saat gözlenecek

12:31 20 Ekim 2016
Akden fokları 24 saat gözlenecek

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ve Foça Belediyesinin iş birliği ile Foça’da yaşamlarını sürdüren Akdeniz fokları, "foto-kapan" ile gözlem altına alındı.

Foça Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1993 yılından bu yana izlenen Akdeniz fokları, gelişen teknoloji ile artık 24 saat gözlem altına alınırken, bu canlıların popülasyonu, yaşam alanları ve ne sıklıkla bölgedeki mağaraları kullandığı takip altına alındı.

Bu kapsamda, Foça'da bulunan 11 mağaranın 5'ine foto-kapan kuruldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Güçlüsoy, 5 foto-kapan kurduklarını, bundan sonra mağaraların devamlı izleneceğini bildirdi.

Proje kapsamında, mağaraların kaç fok balığı tarafından kullanıldığının, hangi aralıklarla buraya geldiklerinin tespit edileceğini belirten Güçlüsoy, Foça'nın Akdeniz fokları açısından çok önemli bir bölge olduğunu vurguladı. Güçlüsoy, "Fokların yaşam alanlarındaki deniz trafiği yoğunluğu, yasa dışı avcılık gibi durumlar varsa bu durumdan Akdeniz fokları etkileneceği için bunların önüne geçecek çalışmalar yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.