İzmir

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

13:23 28 Ekim 2016
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümü, İzmir'de düzenlenen törenle kutlanmaya başlandı.

Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Atatürk anıtına bir asker ve bir polis eşliğinde çelenk sundu.

Ege Ordusu ve Garnizonu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çelenk sunmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Tören, saygı duruşunda bulunulmasıyla tamamlandı.

Törene, İzmir milletvekilleri Necip Kalkan, Atilla Kaya, Musa Çam, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, rektörler, il müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- "ABD Büyükelçiliğinin terör uyarısı" iddiası

İzmir Valisi Ayyıldız, törenin ardından gazetecilerin, "ABD Büyükelçiliğinin, vatandaşlarına yönelik İzmir'deki 29 Ekim kutmaları için terör uyarısında bulunduğu" yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine, kentte herhangi bir problem bulunmadığını söyledi.

Ayyıldız, "Her zaman, her türlü şeyler olur. Güvenlik önlemleri noktasında sıkıntı olduğunu göstermez. Biz İzmirlinin rahat etmesi, Cumhuriyet Bayramı'nı şanına yakışır şekilde kutlaması için tüm tedbirleri aldık. Güzel bir bayram geçireceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.