İzmir

Cumhuriyet 93 yaşında

12:43 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılı nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın makamındaki tebrigat töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda tören gerçekleştirildi. Törende, Vali Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tören aracıyla etkinliğe katılan vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Törende konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirtti.

Türk tarihinde bayram yapılmaya değer nice övünç kaynağı olaylar ve büyük zaferler bulunduğunu aktaran Ayyıldız, Türk milleti ve kahraman ordunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında bir bütün olarak yer almasıyla tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanıldığını ifade etti.

Ayyıldız, Birinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarının ve etkilerinin hala devam ettiğini ya da benzer senaryoların yeniden uygulamaya konulmak istendiğini dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz gecesi ve devamında, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin siyasi, ekonomik, diplomatik ve askeri alanlarda ne kadar güçlü olduğunu artık üzerine operasyon yapılamayacağını dost, düşman herkese bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz'da büyüklüğüne ve saygınlığına yaraşır biçimde harekat ederek tarihimizin gurur dolu sayfalarına bir yenisini ekleyen aziz milletimizin bu cesareti ve kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir."

Öğrencilerin halk oyunu gösterisi ile günün anlam ve önemini belirten şiirleri okumasının ardından geçit töreni yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.