İzmir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a yönelik silahlı saldırı

13:36 30 Ekim 2016
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a yönelik silahlı saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın uğradığı silahlı saldırıya ilişkin, "Bizim izlenimimiz, Bülent Bey'e karşı planlı bir saldırının önceden hazırlandığı yönündedir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın silahlı saldırıya uğraması nedeniyle Aydın'a gelen Kılıçdaroğlu, Tezcan’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaretinin ardından Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan'ı da ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile makamında görüştü. Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sabah kendisini hastanede ziyaret ettim sağlık durumu iyi. Umarım kısa süre içinde taburcu olur. Ama doktor arkadaşların anlatımına göre bir süre değnekle gezmek zorunda kalacak. Tabii önemli olan kısa süre içinde sağlığına kavuşması." dedi.

Kılıçdaroğlu, gerek tarihi, gerek coğrafi güzelliği itibariyle Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri olan, birlikte yaşama kültürünü içselleştirmesiyle bütün Türkiye’ye örnek olan "efeler kenti" Aydın'da böyle bir saldırının olmasına çok üzüldüklerini bildirdi.

Provakasyonu yapanların kısa süre içinde yargının önüne çıkarılmış olmasını umduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Valimizi ziyaret ettik. Valimiz yapılan saldırıdan üzüntüyü ifade etti. Sayın Başsavcımız da olayı dikkatle takip ettiklerini ifade ettiler. Öncelikle kısa süre içinde saldırganların yakalanıp gözaltına alınmaları çok önemliydi. Bu bağlamda Aydın Emniyetine, polis arkadaşlarımıza da şükranlarımızı sunuyorum, onlara teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

- "Bu provakasyonlar, ülkenin karışması, bölünmesi için"

Kılıçdaroğlu, kendi izlenimlerinin saldırının önceden hazırlandığı yönünde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Oradan önceden yer ayırtıyorlar, oraya geliyorlar, özellikle Bülent Bey’in ve arkadaşlarının yemek yediği masanın hemen arkasında oturmak istiyorlar. Rezervasyon talebinde bulunuyorlar. Ve dolayısıyla bu planlı saldırının arkasındaki güçlerin ve iradenin ortaya çıkarılması bizim için çok önemlidir. CHP'ye karşı planlı bir saldırının yapılması bizi üzüyor. Daha önce bir şehit cenazesinde önümüze kurşun atılmıştı. Bu olay, o olayın bir benzeridir, bir başka versiyonudur.

Bütün Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlarıma seslenmek isterim. Ne yaparlarsa yapsınlar bildiğimiz doğru yoldan şaşmayacağız, provakasyonlara teslim olmayacağız, onların beklentilerini boşa çıkarmak her CHP’linin görevidir. Bu bağlamda hareket edeceğiz. Biz ülkemizi seviyoruz. Bu ülkede hepimiz barış içinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu provakasyonlar, ülkenin karışması, bölünmesi için yapılan provakasyonlardır. Bunlara izin verilmemelidir; her vatandaşımın da bu konuda son derece dikkatli olması gerekir."

- Saldırganın Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddiası

Gazetecilerin, saldırganın "Ülkü Ocakları üyesi" olduğu iddialarını ve yakalandıktan sonra, "Bu kelepçeler devletimin bana taktığı nişandır" sözlerini hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu görüşlere yer verdi:

"Kelepçeler devletin nişanı olmaz. Kelepçe takılmışsa suçlu olduğunu gösterir. Zaten kendisinin de suç dosyası da bir hayli kabarık. Dolayısıyla kelepçeyi kendisi için özel bir nişan olarak görmüş olabilir.

Ülkücü kardeşlerimize yönelik olarak... Evet böyle bir iddia geldi. Ama ben buradan gayet açık ve net Türkiye’deki bütün ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Bütün ülkücülerin en az bizim kadar vatansever olduğunu biliyorum. Biz nasıl Türkiye’nin geleceği konusunda endişe taşıyorsak samimi bütün ülkücüler de aynı endişeyi taşıyor. Eline silah alıp, bir siyasiye ateş etmek sedece ve sadece ülküleri karalamaktır. Bu kişi asla bir ülkücü olamaz. Böyle bir insanın ülkücü adını kullanması da zaten başlı başına bir sorundur. Biz, ister ülkücü olsun, ister başka bir düşünceden olsun eline silah alıp, kendi idealini, düşüncesini gerçekleştirmek için başkasına ateş eden, onu öldüren insanı vatansever olarak zaten kabul edemeyiz. Olaya böyle bakmak gerekiyor."

Kılıçdaroğlu, temaslarının ardından Adnan Menderes Havaalanı'ndan Ankara'ya hareket etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.