İzmir

"Yemekte Denge Eğitim Projesi"

18:15 31 Ekim 2016
"Yemekte Denge Eğitim Projesi"

"Yemekte Denge Eğitim Projesi" ödül töreninde, başarılı çalışmalara imza atan öğretmenlere ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sabri Ülker Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Yemekte Denge Eğitim Projesi" ile dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivitenin öneminin de çocuklara eğlenceli şekilde anlatılmasının hedeflediği belirtildi.

Proje kapsamında İzmir'de 50 okulda öğrencilere dengeli beslenme tabağı ile sağlıklı beslenme bilgisi verildiği kaydedilen açıklamada, 8 bin 600 öğretmenin katıldığı çalışmanın önümüzdeki yıllarda da devam ettirileceği bildirildi.

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Sabri Ülker'in azmin ve sebatın örneği bir insan olduğunu ve kendisini her zaman rahmetle andığını ifade ederek, genç nesillere sağlıklı beslenme alışkanlığı yönünde vakıf tarafından yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Öğrencilerin sabah okula kahvaltı yapmadan geldiklerini bu nedenle derslere dikkatli şekilde kendilerini veremediklerini aktaran Yahşi, "Çocuklarımızın her alandaki gelişimleri bizim için çok önemli. Gelecek neslin sağlıklı yetişmesini istiyoruz." dedi.

Yahşi, imkanı olan her okulda öğrencileri sıcak yemekle buluşturacaklarını belirterek, okullarda yemekhanelerin sayısının artırılacağını, bu konudaki çalışmalara hız verildiğini bildirdi.

Okul kantinlerinde güvenli gıda çalışmalarına ağırlık verileceğini de belirten Yahşi, kantinlerin daha disiplinli denetleneceğini ve özellikle hijyen kurallarına önem verileceğini söyledi.

Proje kapsamında yaptığı çalışmalarla birincilik ödülünü Ömer Yahşi'den den alan Konak Murat Reis İlkokulu Öğretmeni Hülya Aytekin de proje ile çocuklarda sağlıklı beslenme bilincinin oluştuğunu, sınıfında bulunan 26 öğrencinin ailelerine sağlıklı beslenmeyle ilgili sunumlar yaptığını söyledi.

Aytekin, "Öğrencilerim artık sağlıklı gıdalar tüketiyor. Eskiden hazır gıda tüketirlerken, şimdi ceviz, badem, üzüm yemeye başladılar. Her öğrencim kendine ait bir sağlık kitabı hazırladı." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.