İzmir

Sığınmacıların hikayesi birincilik getirdi

16:56 04 Kasım 2016
Sığınmacıların hikayesi birincilik getirdi

İzmirli Ece Kınacı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinin bu yıl ikincisini düzenlediği "Sığınmacı, misafir, komşu" temalı kısa film yarışmasında "Komşu" adlı filmiyle birinci oldu.

Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü bu yıl bitiren Kınacı, küçük yaşta göçle İzmir’e gelen Diyarbakırlı bir kadın ile Suriyeli sığınmacı komşusunun hikayesini anlatan "Komşu" adlı kısa filmiyle ödülü kazanmayı başardı.

Değişik kategoriden 60 filmin katıldığı, sığınmacıların uyum sürecine yönelik gösterilen çaba ve katkılara işaret edilen yarışmada birinciliği elde eden Kınacı, filminde İzmir Çimentepe’ye farklı şehir ve ülkelerden gelen iki kadının öyküsünü, yine bu iki kadının gözünden anlattığını belirtti.

Ödülünü Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'dan alan Ece Kınacı, göç eden insanlarla şehir, semt ve mahallelerin de sosyal yapılarının değiştiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Son yıllarda Suriyeli göçmenlerin de gelmesiyle birlikte birçok farklı insan mahalle içinde yaşamaya, birbirlerine destek olarak hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Mahallenin büyük ölçeklisini düşündüğümüzde bir Türkiye özetiyle karşılaşıyoruz. İki kadının gözünden kendi hayatlarını, göçlerinin hikayesini ve komşuluğu anlatmaya çalıştım. Bu belgeselin ortaya çıkmasında ve kazandığımız ödüllerde pek çok hocamızın desteği var. Hocalarımıza desteklerini ve danışmanlığını esirgemediği için teşekkür ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.