İzmir

Türk mutfağı Japonya'da tanıtıldı

17:17 25 Kasım 2016
Türk mutfağı Japonya'da tanıtıldı

Ege İhracatçı Birliklerince (EİB) gerçekleştirilen Turquality Projesi kapsamında Türk mutfağı Japonya'da tanıtıldı.

EİB'den yapılan açıklamaya göre, Türk gıda ürünlerinin Uzakdoğu ülkelerinde tanıtılması çerçevesinde oluşturulan Turquality Projesi kapsamında Türk mutfağının lezzetleri Güney Kore'nin ardından Japonya'da görücüye çıktı.

Japonya'da gerçekleştirilen tadım etkinliğinde, Şef Toru Okuda tarafından geliştirilen Japon damak zevkine uygun 5 tarif davetlilere sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, tarım ve gıda sektörünün önemine değinerek, "Biliyoruz ki Japonya, tarıma elverişli topraklarının yetersizliği yüzünden dünyanın en büyük gıda ithalatçılarından. Japonya zor ama ısrar edildiği takdirde başarılı olabileceğimiz bir pazar. Bizler de bu sebeple etkinliklerimizi devam ettireceğiz ve Türk gıda ürünlerinin Uzakdoğu'da tanıtımı gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Ege'de yetiştirilen üzüm, incir, pamuk, kuru meyve, zeytinyağı, hububat, yaş meyve, aromatik bitkiler ve tütünün dünyanın en kaliteli ürünleri olduğu değerlendirmesinde bulunan Ünlütürk, Japonya'nın ilgisini çekecek tarım ürünlerinin Ege Bölgesi'nde nitelikli üretiminin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ünlütürk, Japonya'nın tarım ithalatında Türkiye'nin payının düşük olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İki ülke halklarının birbirine karşı sevgisi ise üst düzeyde. Projemiz kapsamında yapılan ve yapılacak etkinliklerin, ülkelerimiz arasındaki gönül bağını artıracağına ve bunun ticari ilişkilerimize olumlu yansıyacağına inanıyoruz."

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Moiz Hemsi ise etkinlikte ikram edilen tatların, Japon damak tadına uygun olduğunu ve kendilerine yapılan geri dönüşlerin memnuniyet verdiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.