İzmir

İzmir'deki cinayet davası

18:08 15 Şubat 2017
İzmir'deki cinayet davası

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, boşanmak istediği eşi Simge A'yı öldürdüğü, Hakan Ç'yi de yaraladığı gerekçesiyle hakkında biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Kadir A. ile tutuksuz yargılanan 5 sanık hakim karşısına çıktı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Kadir A, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı. Duruşmada tutuksuz yargılanan 5 sanık ile taraf avukatları ve öldürülen kadının ailesi hazır bulundu.

Kimlik kontrolünün ardından SEGBİS aracılığıyla savunma yapan sanık Kadir A, mahkemeye yazılı savunma verdiğinden başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti.

Mahkeme başkanının okuduğu sanık Kadir A'nın yazılı savunmasında, daha önceki evliliğinden 2 çocuğunun olduğunu, öldürülen Simge A. ile sosyal medyadan tanıştığını, evli ve 2 çocuğu olduğunu öğrenince şaşırdığını, daha sonra boşandığını ve evlendiklerini kaydetti.

Sanık Kadir A, yazılı savunmasında eşine aşık olduğunu, cezaevinden izinli çıktığında başkasıyla kendisini aldattığını öğrendiğini ileri sürerek, "Hakan, alkol aldırıp eşime tecavüz etmiş. Boşanma davasını da kendisi zorla açtırmış. Eşimi seviyordum." ifadelerine yer verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Kadir A'nın tutukluluk halinin devamına, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan İzmir'deki cezaevine nakledilmesine karar vererek duruşmayı mayıs ayına erteledi.

- Olay

Seferihisar ilçesi Ürkmez Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi Simge A. (24), 25 Nisan 2016'da boşanmak istediği için, cezaevinden izin alan kocası Kadir A. tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü. Olayda, Hakan Ç. de ayağından yaralanmıştı.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Kadir A. hakkında "Tasarlayarak eşini kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamalarından biri ağırlaştırılmış iki kez müebbet, Kadir A'ya yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz sanıklar Münir B, Faruk Ş, Üzeyir K, Aykan K. ve Miyase D. hakkında da ise "Suçluyu kayırma"dan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.