İzmir

İzmir'de konaklama sektörünün sorunları masaya yatırıldı

15:45 01 Mart 2017
İzmir'de konaklama sektörünün sorunları masaya yatırıldı

İzmir'de, konaklama sektörünün sorunları masaya yatırıldı, çözüm yolları arandı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinden gerçekleştirilen toplantıya, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Demirtaş, toplantıda, Türkiye'nin, terör saldırıları nedeniyle turizmde zor bir yılı geride bıraktığını söyledi.

Sektördeki üyelerin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Demirtaş, "Coğrafi konumumuz, dünyadaki siyasi ve ekonomik konjonktür, borsa gibi sürekli değişiyor. Bu ekonomimize, en çok da turizme yansıyor ama bunları bir tarafa bırakalım. Ne yapabiliriz, ne yapmalıyız ona bakmamız gerekiyor. 2016 rakamlarını baz alıp umutsuzluğa kapılmayı doğru bulmuyorum. Turist sayısında 45 milyonu, turizm gelirinde 35 milyar doları görmüş bir ülkeyiz. Bu nedenle motivasyonumuzu düşürmeyelim. Biz çok kriz gördük. Bu ne ilk ne de son olacak." diye konuştu.

Demirtaş, turizmin gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

İzmir'de 12 ay turizm hedeflediklerini aktaran Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun için en başta yeterli otele ve konaklama tesisine sahip olmamız lazım. Son yıllarda İzmir'de konaklama işletmelerinin sayısı, yatırımları arttı. O nedenle bizim görevimiz, yatakları boş bırakmamak. Doluluk oranını yüzde 70-80'in altına indirmemek. Bunun için iç ve dış turizm için herkes elinden geleni yapmalı. Alışveriş, fuar, kongre, tarih, kültür, eğitim ve gastronomi ile inanç turizmi konularında insanları İzmir'e getirmeliyiz."

İşler de İzmir'in turizm konusunda planlanmış bir yol haritasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Şehir turizmine gereken önemin verilmediğini ileri süren İşler, "Deniz, güneş ve tarih var. Peki, bu rakamlara niye mahkumuz. Yatırımcıya, '3 yıl sonrasını planlarsan rakamlar buraya gelecek' diyebilmemiz gerekiyor. En önemli ayrıcalıklardan birisi yaşam tarzı fakat bunu yeterince pazarlayamıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.