İzmir

Kültür emperyalizmine karşı Nevruz önerisi

12:16 04 Mart 2017
Kültür emperyalizmine karşı Nevruz önerisi

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Nevruz kültürünün kültür emperyalizmine karşı zengin ve köklü mesajlar içerdiğini belirterek milli kültür konusundaki yeni yol haritasında bu konuya özel önem verilmesi gerektiğini savundu.

Ayvalı, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Kültür Şurası açılış programında yaptığı konuşmada "kültür emperyalizmine karşı yerli ve milli olmalıyız" sözleriyle yaptığı değerlendirmenin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

Aynı anlaşıyla bir süredir Nevruz kültürünün yaygınlaşması için çaba gösterdiklerine işaret eden Ayvalı, 1402'deki Ankara Savaşı'ndan bu yana Nevruz kutlayan ilçenin halen İzmir'deki Nevruz etkinliklerinin merkezi olduğunu hatırlattı.

Nevruzu tüm özellikleri ve içeriğiyle geniş katılımla yaşayan bir ilçe olarak bu kültürü milli kültürün merkezine taşıyacak planlamalar yaptıklarını bildiren Ayvalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Milli Kültür Şuramızın dikkatini Tire'deki Nevruz kutlamalarına çekmek istiyoruz. Kültür emperyalizmine karşı yerli ve milli olmanın Türk tarihindeki en büyük sembolü Nevruz Bayramı'dır. Nevruz sadece kültürel bir değer olarak değil aynı zamanda tarım ve hayvancılık politikalarımızı da belirleyebilecek zengin ve köklü mesajlar içermektedir. Ülke olarak bu güçlü mesaja, milli değerlerimizin merkezinde mutlaka yer vermeliyiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.