İzmir

Dünya Kadınlar Günü Buluşması

21:37 07 Mart 2017
Dünya Kadınlar Günü Buluşması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Erken yaşta evlilikleri önleme amaçlı çalışmalara devam ediyoruz, bu meseleyi Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız bu konuda kararlıyız" dedi.

Kaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Dünya Kadınlar Günü Buluşması'nda yaptığı konuşmada, trafik kazasında hayatını kaybeden kadın işçiler için başsağlığı diledi. Kaya, İzmir'den tüm kadınların günlerini kutladı.

Kadın muhtarlar, belediye başkanları, akademisyenler, sanatçılar, sporcular, şehit yakınları ve her kesimden kadınlarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu, buluşmanın da "Biz birlikte Türkiyeyiz" tablosunu ortaya koyduğunu belirten Kaya, "Türkiye'nin 3 yanı deniz, 4 yanı vatan sevgisiyle harmanlaşmış bir ülke" diye konuştu.

AK Parti'nin kadına, yaşlıya, şehit yakınları, gaziler ve toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine kucak açtığını anlatan Kaya, çalışmaların hedef kitlesini de kadın ve ailenin oluşturduğunu, kadına sağlanan her türlü desteğin aile kavramını güçlü kıldığını belirtti.

Kadın için çalışma ve aile hayatını uyumlu hale getirmek istediklerini, bunun birçok yasal düzenlemeyi, son olarak büyükannelere destek projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Kaya, bu sayede kadınların iş hayatından kopmadan anneliği yaşayabildiğini aktardı.

Kadınların bugün birçok alanda başarılı çalışmalara imza atmasından gurur duyduklarına işaret eden Kaya, kadın istihdam oranının da yükseldiğini belirtti.

Bütün kadınların eğitimli donanımlı olmasını istediklerini, eğitime destek verdiklerini, kız çocuklarının okullaşma oranını yükselttiklerini kaydeden Bakan Kaya, şöyle konuştu:

"Erken yaşta evliliklerin önlenmesinde eğitim büyük önem taşıyor. Yanlışlıkları bitirmek için mücadelemiz sürüyor. Erken yaşta evlilikleri önleme amaçlı çalışmalara devam ediyoruz, bu meseleyi Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız, bu konuda kararlıyız. Şiddete karşı mücadele konusuna da büyük önem veriyoruz. Şiddet ne kültürümüze ne irfanımıza yakışıyor. Anayasal düzenlemeler, eğitim çalışmaları yapıyoruz. Kamuoyunun daha hassas davranması için çalışıyoruz. Her şart ve zeminde kadınımızın yanındayız. Onları yalnız bırakmıyoruz. Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle şiddete karşı etkin şekilde mücadele diyoruz."

Türkiye'nin 15 Temmuz'da kadınıyla, erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla darbecilere 'dur' dediğini hatırlatan Bakan Kaya, "Etrafımız ateş çemberi olduğu halde istikrar ve güçlü iktidarımız, güçlü ve kararlı Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız sayesinde bugün dimdik ayaktayız. Bu millet istikbali için yepyeni bir yol çizmiştir." dedi.

Bakan Kaya, 16 Nisan tarihinin Türkiye için dönüm noktası olduğunu, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle barış ve kardeşliğin kalıcı hale geleceğini de sözlerine ekledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.